Яким буде будівництво в Україні у 2012 році - роз'яснює Мінрегіон

Яким буде будівництво в Україні у 2012 році - роз'яснює Мінрегіон
«Близько 200 мільйонів гривень буде спрямовано на будівництво та придбання доступного житла в 2012 році», - повідомив заступник очільника Мінрегіону Дмитро Ісаєнко під час Круглого столу «Підсумки будівництва 2011 р, фінансування будівельної галузі та прогнози на 2012 рік», що провів портал 3Doma.ua.

Також урядовець заявив про виділення 60 млн. гривень на пільгове довгострокове державне кредитування молодих сімей та одиноких молодих громадян на будівництво (реконструкцію) та придбання житла. Осторонь державного фінансування, за словами Дмитра Ісаєнка, не залишаться й мешканці сільської місцевості. Адже індивідуальні сільські забудовники можуть скористатися програмою «Власний дім», на яку у Державному бюджеті на 2012 рік передбачено 55 млн. грн.

«У минулому році громадяни виявили бажання отримати доступне житло в 50 об’єктах та уклали 792 угоди на його придбання. Загалом з початку реалізації зазначеної програми житлом було забезпечено 1361 сім’ю» - зауважив заступник Міністра. Враховуючи те, що поліпшення житлових умов в державі потребує 1,1 млн. громадян, подібні заходи з державного фінансування є більш ніж доречними. Втім, основним інвестором на будівельному ринку України лишається населення, яке інвестувало в будівництво понад 237 млн. власних коштів.

Водночас, двократне зростання видатків на програми доступного житла передбачене цьогорічним бюджетом на думку фахівців галузі є вагомим внеском в активізацію будівельної галузі країни. Адже як зауважив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, - «кожна квартира, що будується за Державними програмами, стимулює введення в експлуатацію ще додатково в середньому шести квартир, які до цього були «заморожені», чи не мали швидких перспектив до завершення».

Цілком оптимістичною виглядає й загальна картина тенденцій розвитку будівельного комплексу. Передбачається нарощення обсягів виконання будівельно-монтажних робіт на 9%, та введення в експлуатацію 10,2 млн. кв. метрів житла проти 9,7 млн кВ. м. у 2011 році.

Загалом, обсяг державного фінансування житлового будівництва становитиме в поточному році 1,3 млрд. гривен. Водночас, через інші міністерства та відомства у сферу будівництва в 2012 році буде спрямовано 13,0 млрд. грн., у сферу регіонального розвитку – 62,8 млрд. грн.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.