Шість вітроелектростанцій побудують у Криму

Шість вітроелектростанцій побудують у Криму
«Вітряні парки України» розглядають питання будівництва в Криму вітряних електростанцій потужністю 1062,5 МВт, повідомили в прес-службі Республіканського комітету Автономної Республіки Крим по паливу, енергетиці та інноваційній політиці.

На півострові пропонується створення цілої мережі з шести вітроелектростанцій в Сакському, Радянському, Первомайському і Ленінському районах. За даними комітету, приблизна вартість будівництва станцій - $ 1,3 млрд., проект передбачає комплексне інвестування із зарубіжних та українських джерел.

Деякі елементи конструкцій для вітропарків планується випускати на підприємствах півострова, проектувальником станцій виступить ТОВ «Крим Ірей Проект».

Нагадаємо: «Вітряні парки України» розробили проекти будівництва вітропарків «Новоазовського», (Донецька обл.), «Очаківського» і «Березанського» (обидва - Миколаївська обл.).

В даний час в експлуатацію введено вітроустановки потужністю 37,5 МВт на майданчику вітропарку «Новоазовського» і потужністю 25 МВт на майданчику вітропарку «Очаківського». Незабаром розпочнеться монтаж 10 вітрогенераторів на майданчику вітропарку «Березанського».

У всіх своїх проектах «Вітряні парки України» використовують турбіни Fuhrlander 2500-100 потужністю 2,5 МВт кожна. Збірка таких вітроустановок налагоджується на потужностях ТОВ «Фурлендер ВіндТехнолоджі» в Краматорську (Донецька обл.).

Источник: building.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.