Євро-2012 дало поштовх до модернізації міжнародних аеропортів України

Євро-2012 дало поштовх до модернізації міжнародних аеропортів України
Вперше за роки незалежності в Україні розбудовано відразу чотири сучасних міжнародних аеропорти, здатних приймати великі пасажиропотоки. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков під час прес-конференції за підсумками роботи у 2011 році - повідомляє урядовий портал.

«Аеропорти – найскладніша складова підготовки України до проведення Євро-2012. Це пов’язано, передусім, з відсутністю у нашої держави достатнього досвіду будівництва аеропортів. Так, за 20 років незалежності України і до початку підготовки до Чемпіонату Європи у нас не було побудовано жодного абсолютно нового аеропорту. Нині ж Україна отримала відразу чотири сучасних міжнародних аеропорти – у Донецьку, Харкові, Києві та Львові», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Так, Харківський аеропорт вже на належному рівні обслуговує пасажирів; на 75% тут збудована нова аеродромно-диспетчерська вишка. Термінал «D» аеропорту «Бориспіль» розпочне роботу із введенням нового літнього розкладу.

У Львівському та Донецькому аеропортах, як зазначив Борис Колесніков, нові термінали майже готові приймати гостей, тож із введенням літнього розкладу розпочнуть свою операційну діяльність.

«До проведення Чемпіонату буде повністю здано злітно-посадкову смугу Львівського аеропорту довжиною 3,3 км. Після завершення всіх робіт Львівський аеропорт стане третім аеропортом в нашій державі, який може приймати всі типи повітряних суден», – зауважив Борис Колесніков.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.