Семиповерховий термінал донецького аеропорту буде зданий в експлуатацію 14 травня

Семиповерховий термінал донецького аеропорту буде зданий в експлуатацію 14 травня
Новий термінал комунального підприємства Міжнародний аеропорт Донецьк буде зданий в експлуатацію 14 травня.

Термінал має сім поверхів, з них три - основні. Його пропускна здатність 3 тис. 100 пасажирів на годину. В аеровокзальний комплекс, який вводиться в експлуатацію, крім самої будівлі терміналу, також входять автостанція, триповерховий паркінг на 605 машин (з них 31 паркувальне місце - для малорухомих груп пасажирів), відкриті паркінги на 1004 машини, автобусні стоянки на 20 автобусів.

Термінал об'єднаний з паркінгом двома критими галереями. До будівлі примикає естакада.

- Таким чином, з введенням нового терміналу аеропорт Донецьк отримає повний авіаційний комплекс: в рамках реконструкції аеропорту, крім нового терміналу, побудована нова штучна злітно-посадкова смуга - найкраща в Європі, здатна приймати будь-які види літаків, включаючи Boeing-747 і Airbus-380 . Також в Донецьку зведена найвища в Україну аеродромно-диспетчерська вежа - 52 метри , - зазначено в повідомленні Мінінфраструктури.

Введення в експлуатацію цих об'єктів дозволяє аеропорту приймати всі види літаків практично при будь-якої погоди і в цілому забезпечити обслуговування зростаючого пасажиропотоку, підкреслили в Мінінфраструктури.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів Украіни збільшив фінансування забезпечення розвитку Донецького аеропорту на 300 млн. грн. - до 6 279 000 000 грн. Відповідні поправки уряд вніс в Державну цільову програму підготовки до Євро-2012 постановою № 90 від 30 січня 2012 року.

Источник: www.depo.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.