Янукович відкрив новий термінал аеропорту «Бориспіль» і назвав це «перемогою»

Янукович відкрив новий термінал аеропорту «Бориспіль» і назвав це «перемогою»
Сьогодні Президент України Віктор Янукович відкрив термінал "D" Держпідприємства "Міжнародний аеропорт" Бориспіль ". Він стане найбільшим в Україні і буде обслуговувати закордонних гостей під час проведення чемпіонату Євро-2012.

У своєму вступному слові Янукович привітав усіх громадян країни з відкриттям нового терміналу, назвавши це черговою маленькою перемогою.

"Євро-2012 - це той проект, який створив нам мотивацію для того, щоб Україна змогла показати свої можливості", - зазначив Янукович.

Він також висловив переконання, що Україна зробила все, щоб не підвести тих, хто приймав рішення про проведення чемпіонату в Україні та Польщі і постійно підтримував цю ідею.

"Ми добре розуміємо, що така робота об'єднує всю державу", - підкреслив Янукович, додавши, що це інвестиція нинішнього покоління в майбутнє покоління.

Новий термінал зможе обслуговувати до 15 млн пасажирів на рік, його площа 107 тис кв м. Будівництво нового терміналу було розпочато в листопаді 2008р, вартість проекту склала 4,8 млрд грн із залученням іноземних інвестицій.

Термінальний комплекс "D" обладнаний 11-ма стаціонарними аеромостами з автоматизованою системою для посадки / висадки пасажирів, що дозволить приймати шість великих літаків класу "Боїнг-747" і п'ять середніх - класу "Боїнг 737".

У перспективі запланована добудова галереї терміналу в північному і південному напрямках з можливістю установки двох додаткових аеромостів. Обслуговування та парковка повітряних суден здійснюється на новому пероні площею 183 тис кв м.

ДМА "Бориспіль" є найбільшим аеропортом Україні із загальною займаною площею близько 1000 га. Підприємство має дві злітно-посадкові смуги: одну - довжиною 4000 м і шириною 60 м, другу - довжиною 3500 м і шириною 63 м. На території аеропорту розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.
Джерело: Gazeta.ua

Источник: Інтерфакс

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.