У Донецьку почав працювати новий міжнародний аеропорт. ВІДЕО

У Донецьку почав працювати новий міжнародний аеропорт. ВІДЕО
Новий термінал комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Донецьк» здано в експлуатацію.

Термінал має сім поверхів, з них три - основні. Висота будівлі - 19 метрів, а в найвищій частині - 23 метри.

Потоки пасажирів розділені на два рівні: «виліт» і «приліт». У зоні «Прибуття» (рівень «- 6» метрів) розташовані 20 кабін паспортного контролю, чотири каруселі для видачі багажу, а також два пункти митного контролю. На цьому рівні також передбачений вихід до автостанції. У зоні «Реєстрація» (рівень «0» метрів) розміщені 38 стійок реєстрації та дві стійки для прийому негабаритного багажу. У зоні «Виліт» (рівень «7,8 м») знаходяться 18 ліній огляду на авіабезпеку, 22 кабіни паспортного контролю, а також п’ять виходів на посадку через гейти.

Пропускна спроможність нового терміналу 3 тис. 100 пасажирів на годину.

Загальна площа будівлі - 58 тис. квадратних метрів, залів очікування - 5 тис. метрів квадратних, комерційних об'єктів – 4 тис. квадратних метрів.

Оновленому аеропорту присвоєно ім'я відомого композитора - Сергія Сергійовича Прокоф'єва, який народився в Донецькій області. На будівлі нового терміналу вже змонтовано відповідний напис.

В аеровокзальний комплекс також входить автостанція, триповерховий паркінг на 605 машин (з них 31 паркувальне місце - для малорухомих груп пасажирів), відкриті паркінги на 1004 машини, автобусні стоянки на 20 автобусів. Термінал з'єднаний з паркінгом двома критими галереями. До будівлі примикає естакада. По естакаді і під нею три смуги руху.

Для зручності пасажирів увесь комплекс спроектований таким чином, що пасажири можуть пройти від літака до паркінгу не виходячи на вулицю.

Новий термінал прийматиме міжнародні рейси вже з 15 травня.

Відкриття нового терміналу в Донецьку ознаменувала посадка другого за пасажиромісткістю в світі літака - Boeing-747

Під час урочистого відкриття нового терміналу комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Донецьк» вперше здійснив посадку один із гігантів авіабудування – літак Boeing-747. Урочистості з нагоди введення в експлуатацію нового терміналу відбуваються сьогодні, 14 травня, за участі Президента України Віктора Януковича, Віце-прем’єр-міністра України – міністра інфраструктури Бориса Колеснікова та інших почесних гостей.

Другий за пасажиромісткістю в світі літак - Boeing-747 здійснив посадку на нову злітно-посадкову смугу, відкриття якої минулого літа ознаменувала посадка найбільшого в світі вантажного літака «Мрія». Boeing-747 сягає 70,7 м в довжину та 19,4 м в висоту, а розмах його крил становить 64,4 м. Загалом штучна смуга в Донецьку здатна приймати будь-які види літаків, включаючи вже названий Boeing-747 та Airbus-380.

Під час проведення футбольного чемпіонату ЄВРО 2012 у червні термінал працюватиме у режимі приймання міжнародних рейсів, з 01 серпня новий термінал аеропорту «Донецьк» обслуговуватиме всі рейси.



Довідка

Будівля нового терміналу зведена фахівцями компанії «Альтком» відповідно затвердженої проектної документації та у встановлені терміни.

Роботи стартували наприкінці квітня 2010 року. Будівництво велося цілодобово, навіть за несприятливих погодних умов; щодня на об'єкті було задіяно до 1,5 тис. осіб і орієнтовно 100 одиниць техніки.

15 травня 2010 року згідно з графіком завершено роботи по створенню фундаментної плити будівлі. Площа фундаментної плити - 15,5 тисячі квадратних метрів, товщина - 0,8 метра. На її створення було витрачено понад 13 тисяч метрів кубічних бетону і 1,2 тисячі тонн арматури. До початку літа 2011 року був зведений каркас будівлі. Фасад облицьований склом і гранітними плитами.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.