В Україні з'явиляться нові хрущовки - від Колеснікова

В Україні з'явиляться нові хрущовки - від Колеснікова
З наступного року в Україні почнуть будувати нові панельні житлові будинки, у яких однокімнатна квартира на 40 метрів коштуватиме близько 30 тисяч доларів. З такою ініціативою виступив міністр інфраструктури Борис Колесніков після відвідин італійського заводу з виробництва сендвіч-панелей.

Панелі складаються з двох шарів залізобетону товщиною по 3 см, між якими простір заповнбється пінопластом, що служить тепло- і звукоізоляцією. В панелі "зашивають" також всі труби і електропроводку, пише "Сегодня".

Потім зводиться каркас будівлі з залізобетону або металу, на нього кріплять панелі. Бригада з 3-4 робітників може конструювати по 500-1000 кв. м житла на добу.

В Україні планують побудувати 15-20 подібних заводів, перші почнуть зводити вже восени - у Києві, Львові, Одесі, Донецьку.

"Успіх такої технології саме в швидкості. Муніципалітети будуть безкоштовно виділяти землю під будівництво, підводити інженерні мережі, а компанії будуть будувати житло. Але продавати будуть тільки готові квартири, ніяких передоплат. Ціна "квадрата" не більше 6 тисяч гривень, а комунальні платежі на місяць - не більше 300-400", - розповів Колесніков, який днями побував на італійському заводі.

Міністр також додав, що перший дешевий будинок в Україні з'явиться у вересні 2013 року.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.