Колесніков обіцяє доступне житло через рік

Колесніков обіцяє доступне житло через рік
Перші будинки за соціальною ініціативою президента в Україні планується ввести в експлуатацію восени 2013 року «Доступне житло». Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков під час робочого візиту до Італії з питань вивчення доступного житла.

- Якщо все буде добре, то перший будинок буде здано наступного року – орієнтовно в вересні-жовтні - сказав Борис Колесников, додавши, що мова йде не про індивідуальні будинки, а про цілі квартали такого житла. Віце-прем’єр-міністр зауважив, що це буде абсолютно доступне для населення житло: «Завдання Уряду - вкластися у вартість такого житла до 6 тис. грн за 1 м. кв.».

Борис Колесніков зазначив, що буде внесена низка законодавчих змін щодо будівництва такого житла, зокрема, щодо передачі землі під забудову. Планується розглянути питання щодо безкоштовної передачі муніципалітетами землі для будівництва такого житла. «Держава підведе усі мережі, але квартиру можна буде продавати тільки готову. Ніхто передплату брати не буде, це буде заборонено на законодавчому рівні», сказав він.

Віце-прем’єр-міністр також додав, що згідно з програмою держава розгляне питання можливості виплат процентів по кредитам компаніям, компенсації ставки покупця.

При цьому кредити на доступне житло планується видавати під 3% річних на основі фінансового лізингу.

Нагадаємо, у рамках конференції «Україна та Італія: будуємо разом», що відбулася нещодавно у Києві, Борис Колесніков назвав програму будівництва доступного житла одним із потенційно цікавих напрямків для іноземних інвесторів.

Житло, яке будуватиметься в Україні в наступні роки, стане дійсно доступним для пересічних громадян, а зацікавити компанії у його зведенні мають пільгові умови, що запропонує український Уряд. Так, Уряд України готовий розглянути питання звільнення від податку на прибуток на 10 років всіх будівельних компаній, що будуть задіяні у будівництві доступного житла, безкоштовну передачу житла забудовникам та безкоштовного прокладання комунікацій: підводка води, каналізації, електромережі тощо. Держава також розгляне питання можливості виплат процентів по кредитам компаніям, які закупили відповідне обладнання.

Нині в Україні ведеться робота, спрямована на спрощення всіх процедур на отримання дозволів на будівництво житла та зменшення строків отримання відповідного дозволу.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.