Будуємо лазню своїми руками.

Будуємо лазню своїми руками.
Як побудувати лазню своїми руками? Якщо у вас є велике бажання і час, то приклавши деяке зусилля, лазню з легкістю можна побудувати своїми власними руками.

Зазвичай лазню починають будувати найпершими спорудами на земельній ділянці, так як вона може служити тимчасовим житлом. Існує багато методів будівлі лазні.

На ринку зараз велика різноманітність різних покрівельних матеріалів, печей, фундаменту і багатьох інших будівельних матеріалів, які відрізняються один від одного ціною і якістю. Насамперед, вам потрібно скласти бюджет, виділений на баню і вирішити на якому місці встановлювати будову.

Якщо поблизу вашої земельної ділянки є будь-який водоймище, то бажано баню встановити неподалік від нього. Але коштувати знати, що відстань від лазні до водойми не повинно перевищувати 15 метрів, щоб повністю виключити затоплення.

Баню можна побудувати, як окремою спорудою, там і спільним. Наприклад, багато будують лазні, поєднуючи їх з дачними будинками, майстернями, сараями і т.д.

Розміри лазні ви повинні вибрати самі, тому що це процес індивідуальний. Якщо ви хочете побудувати невелику баню, то можна вибрати розміри 4х4 або 6х6 метрів. Якщо ви хочете побудувати більшу за площею баню, то вам варто подумати про додаткові приміщеннях, таких як туалет, парна, передбанник.

Який фундамент вибрати для лазні? Якщо у вас грунт однорідний, щільний і сухий, то в ролі фундаменту можна використовувати плоскі камені, на яких потрібно укласти бруси лазні або нижні вінці. Камені потрібно укладати по кутах лазні, де з'єднуються внутрішні і зовнішні стіни. Також можна покласти камені суцільний стрічкою, а зверху ущільнити гідроізоляцією.

Для будівлі лазні використовуються три фундаменту: пальовий або гвинтовий, стрічковий і стовпчастий. Багато хто віддає перевагу стрічковому фундаменту, так як він дешевший, і досить простий в конструкції, а також довговічний і надійний. Для цього фундаменту риють траншею, а потім засипають її піском і утрамбовують.

Наступним етапом йде будівництво стін, але колись потрібно визначитися з матеріалом для стін. Найкращими матеріалами для стін вважаються брус і колоди. Так як вони екологічно чисті матеріали і прекрасно зберігають тепло. Багато хто зараз будують екологічні лазні з клеєного бруса. Будівництво з клеєного бруса майже таке ж, як звичайний зруб. Тим не менш, у цього матеріалу безліч позитивних властивостей. Плюс можна відзначити і його невисоку вартість.

Варто звернути увагу на цеглу, натуральний камінь і арболіт. Основна перевага кам'яної лазні - висока пожежна безпека і довговічність.

При кладці колод, найкраще використовувати старий спосіб, так як він є найбільш економічним і простим з'єднанням. Для цього вам потрібно на торці однієї колоди зробити шип, а на поверхні іншого паз.

Після завершення всіх будівельних робіт остаточним етапом йде облаштування лазні.
Для нагріву парного приміщення, краще всього використовувати піч-кам'янку. Найзручнішим місцем для розміщення печі є кути.

Тепер, знаючи всі етапи будівництва лазні, можна сміливо переходити до будівництва. Приємного відпочинку після відмінної баньки!

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.