Гідроізоляція підлоги в бані

Гідроізоляція підлоги в бані
Якісне утеплення та гідроізоляція підлоги в лазні здійсненна тільки з урахуванням особливостей основи і типу відводу води з приміщення:

1. Суцільний не протікає, підлога з водостоком з традиційних матеріалів.
2. Протікає підлогу, вистилаемий з шліфованих дощок з невеликим зазором або з просвердленими отворами, куди передбачається відплив. Холодна підлога з щілинами і дренажем під банею – тільки для літнього варіанту.

Увага: Оформляючи покупку матеріалів, важливо впевнитися, що там є маркування, що позначає допуск монтажу у вологому приміщенні. Також віддають перевагу негниючих сортів хвойних порід деревини, обробленої протигрибковим розчином.
Властивості проникаючої гідроізоляції підлоги

Найпростіший спосіб гідроізоляції не протікає підлоги – обробка бітумною мастикою по гладкій поверхні, після цього вистилається фінішний шар обробки. При такому способі забезпечена якісна захист від вологи, але є деякі недоліки, наприклад, специфічний запах матеріалу, який довго вивітрюється.

Під настил гідроізоляції використовується полімерна мембрана, склоруберойд, гідростеклоізол та інші неразлагающиеся матеріали. Мастику наносять пензлем з нахлестом на матеріал стін до 10 см, щоб зробити щось водонепроникного піддону, поверх якого укладають дерев'яні щити, плитка або інший відповідний настил.

Класична бетонирующая гідроізоляція – ефективний метод, але він недоцільний для невеликої дачної лазні. Її застосовують при спорудженні басейнів і капітальних будівель або при гідроізоляції бетонної підлоги в лазні міський.

Гідроізоляція полімерцементними складами відомі відмінною адгезією, вирівнюванням оброблюваної поверхні, міцністю, екологічністю. Безшовна гідроізоляція гарантує найбільший ефект, і вона підходить для будь-якого приміщення.

Важливо: Виконуючи безшовну гідроізоляцію, особливу увагу приділяють ділянках, де проходять комунікації, відкриваючи прохід до фундаменту.

Іноді для вирівнювання підлоги використовують нивелировочной (самовирівнювальною) сумішшю, яка забезпечує ідеальну поверхню. Вона відмінно взаємодіє з будь-яким типом проникаючої ізоляції – полімерно-цементної, бетонною або полімерно-наливний.

Особливості гідроізоляції підлог з деревини в лазні

Порада: Перед тим як зробити гідроізоляцію підлоги в лазні, треба почекати часовий інтервал після усадки фундаменту для гарантії цілісності покриттів. Всі ізоляційні процеси краще поєднувати з теплоізоляцією (керамзит, мінеральна вата).
Деревина – ідеальний экоматериал для лазні, оскільки він схильний грибкових уражень і гниття. Якісна гідроізоляція дерев'яної підлоги в лазні і просочення дощок захисними складами дозволяє контролювати ці процеси. Для цього потрібно:

-обробити дерев'яні лаги для укладання підлоги лазні;
-укладати решетування на чорнову підлогу, включає відсипання дренажем;
-набийте на підставу брус до 100 мм і укласти шар плівкового гідробар'єра;
-між брусом засипати керамзит;
-укласти чорнову підлогу;
-завершити фінішну обробку підлоги.

В якості основного ізоляційного матеріалу використовують євроруберойд, мембранні матеріали або акваізол. Руберойд на стику зварюють або проклеюють гарячим бітумом. Між ізоляційним шаром і дерев'яним настилом обов'язково залишати зазор на 2-3 кг – для вентиляції і протидії утворенню конденсату.
Не менш ефективна і гідроізоляція бетонної підлоги в лазні із застосуванням «Гідроізолу». При цьому листи фанери прибивають до чорнової основи. На цю основу полімерне полотно укладають з накладанням кінців відрізків на суміжні стіни. Має сенс нижні кінці обробної дошки на стіні тимчасово залишити незакріпленими, а завершити процес після завершення основних робіт.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.