Гідоізоляційні матеріали для внутрішнього застосування.

Гідоізоляційні матеріали для внутрішнього застосування.
Гідроізоляційні роботи дозволяють захистити будівельні конструкції від руйнівної дії вологи або будь-який інший агресивної рідини. За принципом дії і способу нанесення розрізняють кілька видів гідроізоляції.

Обмазувальна гідроізоляція.

Використання бітуму відомо з давніх часів. До цих пір бітумосодержащие матеріали користуються високим попитом. Вони недорогі і досить прості в застосуванні. Але термін їх служби, на жаль, малий - всього кілька років. Асфальт на морозі втрачає свою еластичність і починає руйнуватися. В результаті утворюються тріщини, які відкривають волозі пряму дорогу до несучої основи. Крім того, працювати з гарячим бітумом небезпечно.

Щоб покращити морозостійкість в бітум стали додавати різні присадки. В результаті на будівельному ринку з'явилися бітумно-полімерні, бітумно-латексні і бітумно-гумові мастики, які не треба розігрівати перед застосуванням - вони продаються вже в готовому вигляді і наносяться звичайною кистю.

До обмазувальної гідроізоляції також відноситься цементно-полімерна мастика з сухої суміші і різних наповнювачів. Перед застосуванням її зачиняють водою і наносять шпателем. Товщина шару цементно-полімерної мастики складає 1-3 мм.

Обклеювальна гідроізоляція.

Цей вид ізоляції являє собою рулонні і плівкові матеріали, які наклеюються на основу за допомогою водостійких мастик у кілька шарів. У багатьох на слуху звичні класичні гідроізоляційні матеріали такі, як руберойд, пергамін і толь.

Але вони відомі своєю недовговічністю, тому їм на зміну приходять нові матеріали, в яких замість паперової основи використовується стеклохолст, склотканина або поліестер. Ця основа покривається не звичайним бітумом, а модифікованим, який набагато довговічніше.

Наносити обклеювальну гідроізоляцію можна тільки на ідеально гладкі й сухі поверхні. Клеїти або наплавляти її потрібно дуже акуратно.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.