Якщо затопило підвал

Якщо затопило підвал
У зимову пору, коли на грядках не знайдеш свіжих овочів, нас рятує незамінний друг - підвал. Закочені помідорчики, полуничне варення, вишневий компот ... - все це можна знайти на полицях льоху. Якщо закачування реально зберегти у квартирі, то картопля з морквою довго не витримають теплих температур і стануть непридатними.

Тому саме йому ми вдячні за збереження провізії. Звичайно в нинішній час ринки та супермаркети завалені всім чим тільки можна, але ціни можуть не відповідати нашим можливостям, крім того невідомо яким чином був вирощений той чи інший товар.

Часто буває так, наступила весна, сніги розтанули і волога сочитися в підвал. Бувають і інші характером затоплення. Від чого ж це відбувається, давайте розглянемо основні фактори затоплення:

- Поверхневі води. Це ті води, які випали разом з дощем і знаходяться на поверхні, не надто небезпечний фактор.

- Води, що зібралися в грунтах в результаті великих дощів і танення снігів.

- Грунтові води. У більшості районів вони залягають досить глибоко.

Збиток від поверхневих вод буде мати шкідливий характер, якщо не зведена система відводу від фундаменту належним чином. Елементарний відвід з дахів будинку на 15-20 сантиметрів не врятує, в результаті земля буде сира, а стіни схильні до ризику гниття. У цій справі дуже хороші дренажні канавки, вони відведуть воду і не дадуть їй просочитися вглиб грунту.

Набагато гірше справа йде з весняним таненням снігів. Води багато і діватися їй нікуди. А так як більшість пазух при будівництві фундаменту засипають грунтом виритим, це чревате наслідками. Борозни дуже добре вбирає вологу, всі це знають, проте, припускають таку грубу помилку.

Далі волога сочитися в підвал, руйнує стіни, будинок, весь витрачений раніше працю і кошти. Застава сухого фундаменту і стін - хороший дренаж! Для побудови такої системи необхідно по периметру будівлі вирити дренажну канавку шириною 30-40 см.

Далі кладемо фільтруючу тканину так щоб краю закривали стіни траншеї. Дно розрівнюємо гравієм і кладемо перфоровану трубу. На виході труби повинен бути не великий ухил для зливу. Доцільно зробити установку вертикальних труб, для зв'язку поверхневих водозбірників, з дренажною системою, розміщеної в нижній частині фундаменту.

Верхні частини закриваємо металевими гратами. Стояки надійно захищені і не заб'ються. Горизонтальну трубу засипаємо гравієм, до верхнього краю підошви залишаємо 20 см і накриваємо фільтруючої тканиною. Зверху сантиметрів на 15 закидаємо піском крупної фракції. Допрацьовуємо останні штрихи і в результаті маємо надійну систему і сухі стіни.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.