Як правильно утеплити будинок

Як правильно утеплити будинок
Будь-яка людина на землі мріє, а може вже й має теплий затишний будинок, де можна «звити тепле гніздечко». Навіть тварини, перш ніж завести потомство обзаводяться житлом. Перш ніж обзаводитися «домішком» потрібно врахувати кілька нюансів, як у будівництві, так і в матеріалах, використовуваних при зведенні будинку. Важливу роль у будівництві відіграє грунт, на якому будується будинок.

Яким повинен бути грунт?

Почнемо з грунту. Важливо дізнатися який грунт і на скільки глибоко проходять підземні води. Якщо цього не враховувати наш прекрасний будинок може просто «потонути», підземні води будуть розмивати фундамент і несучі конструкції будівлі і, в кінцевому рахунку, він може завалитися. Визначилися з грунтом; він стійкий, підземні води глибоко, можемо ставити фундамент.

Заливаємо фундамент.

Тут теж не все так просто. Потрібно визначитися з набором матеріалів, які будуть застосовуватися при будівництві, скільки поверхів, чи буде цокольний поверх. Для спорудження цегляних, бетонних і будинків з каменю використовують стрічкові фундаменти по периметру внутрішніх і зовнішніх стін. Після визначення виду фундаменту можна починати роботу.

Зводимо стіни.

Який же матеріал вибрати для зведення стін? Краще вибрати пінобетон. Що ж це за матеріал такий? Це матеріал майбутнього. Він неподвержен горінню, не бере його, і волога, а значить, не гниє, володіє хорошою тепло-і звукоізоляцією.

Вікна - дзеркало будинку.

Вікна впливають не тільки на зовнішній вигляд будинку, але й освітлення будинку зсередини. А також вікна впливають на звуко-і теплоізоляційні якості стін. Тут головне не економити на матеріалах при виготовленні вікон і їх монтажі. Якщо була використана неякісна фурнітура для виготовлення вікон, в будинку буде холоднувато. Не буде й тепла при неправильному і не якісному встановленні вікон у прорізи.

При низьких температурах і підвищеній вологості використовують двокамерні склопакети. Ці склопакети по вазі набагато полегшені і тому зменшують навантаження на фурнітуру.

У багатьох будинках є балкон. І якщо його не утеплити, то в кімнатах буде холодно. Щоб він також був зразком тепла потрібно його засклити енергозберігаючим склопакетом, а також утеплити його зсередини. Змонтувати теплу підлогу і систему опалення і можна взимку вирощувати на балконі зимовий сад. Вікна виготовлені і встановлені, рухаємося до дверей.

Якими мають бути двері будинку?

Двері поділяються на зовнішні (вхідні двері) і внутрішні міжкімнатні. Пильної уваги вимагає вхідна зона. У вхідної зони краще встановить двоє дверей з різних матеріалів. Зазвичай це двері з металу і дерева. Металеві двері захистить не тільки від холоду, але і непотрібних гостей.

Дерев'яна краще зберігає тепло і естетична, більш підходить для внутрішнього інтер'єру будинку. Дует двох дверей утворюють теплоізоляційне простір, а в народі тамбур. Ще важливо мати теплий під'їзд, якщо ви проживаєте в багатоквартирному будинку.

Кладемо підлоги.

Для утеплення підлоги в кімнатах будинку можна встановити теплі підлоги. Але якщо фінансово на теплі підлоги розраховувати не доводиться, можна на дерев'яні підлоги, виготовлені з якісного матеріалу, укласти лінолеум.

Щоб дах не протікав.

Дах і покрівля - теж не менш головний аспект тепла в оселі. Використання якісних покрівельних матеріалів теж сприяє хорошій теплоізоляції. Вибір крівлі різноманітний, це може бути різноманітна черепиця, металочерепиця, бутові матеріали. Після визначення з покрівлею потрібно теплоізолювати дах точніше її конструкції.

Залежно від типу покрівлі та виду даху застосовують різні гідроізолятори - це стеклохолст, склотканина або поліефірне полотно (поліестер). Це сучасні гідроізоляційні матеріали 21 століття. Важливо щоб дах не протікав. Якщо дах і покрівля виготовлені не за технологією, вона буде текти, а звідси відсутність тепла.

Дайте воді стекти ...

Крім цього потрібно виготовити водовідводи. Вони виготовляються з - ПВХ, оцинкована сталь з полімерним покриттям і мідь. Тут ще немало важливо відвід води не тільки від стін, але від фундаменту.

Проводимо опалення.

Можна поставити в будинку спліт систему, яка буде постійно підтримувати потрібну температуру повітря. Але це досить недешеве задоволення.

Опалювати будинок зсередини можна кількома способами: за допомогою електричної системи безконтактного нагріву, водяної системи опалення та опалення, при якому теплоносієм є повітря. Електрична система безконтактного нагрівання досить проста в обслуговуванні і монтажі. Але дорога - великі рахунки за оплату електроенергії.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.