Як зробити ремонт кухні

Як зробити ремонт кухні
Якщо ви сповнені рішучості зробити всі ремонтні роботи своїми руками, спочатку розберіться, що є для вас спонукальним мотивом.
Розуміння мети і планування роботи з ремонту кухні далеко не остання річ. Тому, перш ніж почати збивати плитку і зривати шпалери визначитеся з основною метою своїх дій. Зрозумійте, що саме вас не влаштовує в старому ремонті кухні і який результат вам потрібен:

- Збільшення робочого простору;
- Усунення виниклої аварійної ситуації;
- Заміна застарілого обладнання;

- Зміна застарілого іміджу;
- Щось третє.

На відміну від інших приміщень кухня є місцем зосередження різних комунікацій, там присутній і водопровід, і вихід на каналізаційний стік, і електрична мережа, і вентиляційна система, а в старих будинках і газопровід.

Як зробити ремонт кухні


Сантехнічні та електричні роботи при ремонті кухні виробляються в першу чергу. Вирівнювання стін та оздоблювальні роботи йдуть другим етапом. Слід зауважити, що ні в якому разі не слід виконувати будь-які роботи з газовим устаткуванням. Право на це мають тільки спеціалізовані державні організації.

Матеріали для ремонту кухні

Всі необхідні матеріали для ремонту краще закупити відразу. Крім безпосередньо оздоблювальних матеріалів (сухі суміші, кахель, лінолеум, електрична фурнітура тощо) не забудьте і допоміжні пристосування - будівельний скотч (малярська стрічка), засіб для зняття старої фарби, розчинник, захисну маску, щоб не надихатися парами розчинників, захисні рукавички, господарський ніж, льон або герметик для сантехнічних робіт та інше.

Не забудьте будівельні мішки. Сміття під час ремонту буде багато. Приступаючи до ремонту кухні, максимально звільніть приміщення. Малярську стрічку обов'язково треба знімати до повного висихання фарби, інакше разом з нею ви ризикуєте зняти частину свіжого барвистого шару.

Порядок ремонту кухні

Істотне значення має порядок ремонтних робіт. Після того як ви закінчили демонтаж старої обробки і винесли сміття, займіться в першу чергу сантехнікою. По-перше, ремонт сантехніки на кухні простіше виконувати, коли приміщення повністю вільно. По-друге, наявність під руками діючої мийки, створить додаткові зручності.

Мити руки, розводити сухі суміші, готувати клей вам доведеться постійно. Розберіться, чи буде на кухні тільки миття або так само пральна і посудомийна машини, від цього залежить компоновка зливів. Якщо дозволяє стіна, спробуйте втопити водопровідні труби, щоб вони не заважали встановити меблі впритул до стіни.

Якщо припускаєте міняти вікна на кухні, то це треба зробити наступним етапом. В іншому випадку, вам під час установки рами доведеться частково збити тільки що покладену штукатурку. Наступним етапом ремонту кухні є розводка освітлення і розеток. Це важливо ще й тому, що при оштукатурюванні і вирівнюванні стін вам знадобиться хороше освітлення. Розетки на кухні краще зробити із запасом.

Після цього займіться ремонтом стелі на кухні.

Як зробити ремонт кухні


Якщо стеля буде підвісна, то вам доведеться працювати з гіпсокартоном та алюмінієвим профілем.
Далі необхідно виконати вирівнювання стін на кухні, поклейку шпалер або кахлю. Шпаклівку потрібно наносити тільки після повного висихання штукатурки. Шпалери для кухні (якщо ви вибрали такий варіант) повинні бути миючі.

Підлога на кухні робиться в останню чергу, інакше краплі грунту, алебастру в процесі поклейки шпалер або кахлю, опиняться на новому підлозі, і тоді його доведеться мити або скребти. Якщо ви зібралися укладати плитку на підлогу при ремонті кухні своїми руками, то обов'язково вирівняйте його. Важливо, щоб поверхня підлоги кухні була не тільки ідеально рівною, але і ідеально чистою. Нову плитку на кухні не слід укладати поверх старої.

Як зробити ремонт кухні


Помилки при ремонті кухні своїми руками

Розводячи проводку, не помиліться з кількістю розеток. Як показує практика, їх ніколи не буває занадто багато, навіть якщо дві-три точки роблять про запас. Подбайте про те, щоб до вентилів і місць з'єднання труб був доступ, їх у жодному разі не можна замуровувати в стіни, інакше вам доведеться розкривати стіну навіть для усунення найменшої протечки. Пол потрібно вирівнювати весь відразу, а не ділянками.

Источник: http://www.domik.net

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.