Натуральна керамічна черепиця

Натуральна керамічна черепиця
Натуральна керамічна черепиця є найпопулярнішим покрівельним матеріалом, який витримав випробування часом. Вона володіє підвищеною міцністю, вогнетривкістю, стійкістю до ультрафіолетового випромінювання і до різких перепадів температури. Така черепиця надійна і довговічна. Термін служби якісно виготовленої черепиці становить більше 100 років. Крім того, вона особливо приваблива з архітектурно-художньої точки зору.

Вибираючи натуральну черепицю треба пам'ятати, що склад черепка в зламі повинна бути однорідною, без розшарувань, колір черепиці однотонним. Вона повинна бути правильно обпалена і при постукуванні по ній металевим предметом, видавати чистий, не деренчливий звук. Крім цього, черепиця не повинна мати вапняних включень.

Серед споживачів високим попитом користується низькопрофільна покрівельна черепиця «Рубін». Вона поєднує в собі непідвладну часу красу з високою якістю і функціональністю. По вертикальних і горизонтальних крайках є пази для з'єднання з сусідніми елементами, що в свою чергу підвищує ступінь захисту від дощу. Завдяки різним колірним рішенням і розмаїтості добірних елементів за допомогою керамічної черепиці з серії «Рубін» можливо здійснити практично будь-які оформлювальні завдання. Маса однієї штуки такої черепиці 3 кг, а витрата 13 шт / кв.м.

У наш час керамічну черепицю покривають різними глазурями (ангобірованієм), що забезпечує багатий вибір її типів, які відрізняються матовою або глянцевою поверхнею і кольором глазурі.

Ще одним з найстаріших видів класичної керамічної черепиці є «Бобровий хвіст», яка представляє собою плоскі дощечки з заокругленими кінцями. Дане покрівельне покриття за зовнішнім виглядом нагадує луску завдяки своїм способом укладання. Вона вкладається в два шари так, щоб кожен верхній елемент накривав стик двох низлежащих.

Відмінною особливістю такої керамічної плитки є відсутність замка на стику суміжних елементів, що дозволяє підрізати їх бічні кромки. Ця перевага дає можливість покривати черепицею криволінійні поверхні. Такий вид черепиці рекомендується при ухилі покрівлі від 300. Вага одного елемента 1,8 кг. Залежно від способу укладання витрата складає приблизно 34 шт / кв.м.

Як правило, натуральну черепицю використовують на дахах з ухилом від 22 до 600. При зменшенні кута (від 10 до 220) потрібне застосування додаткових заходів із влаштування гідроізоляції та вентиляції. Якщо кут нахилу даху більше 600, необхідно використовувати додаткове кріплення черепиці до обрешітки (шурупами або клямерами).

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.