Як правильно утеплити фасад взимку

Як правильно утеплити фасад взимку
Про зимування в теплі варто замислюватися влітку, це відомо всім. Однак, раз на раз не доводиться, тому питання про утеплення фасадів спливає в зимову пору. Так, з'являється найпоширеніший питання - чи можна утеплювати фасади взимку? Існує багато думок, але більшість фахівців в цій області сходиться до того, що монтаж системи утеплення виконувати в зимових умовах можна. Але, існують деякі нюанси, які варто дотримувати.

Так, слід будівельні ліси укутують в спеціальну фасадну плівку, а всередині простору створити цілодобове опалення. Ці заходи потрібні для того, щоб температура для робіт підтримувалася вище +10 С градусів. При створених умовах штукатурити фасад мінеральною штукатуркою можна. А ось що стосується виконання робіт з акрилової, силікатної або силіконової штукатурки, то варто їх перенести на теплу пору року, так як акриловими матеріалами користуватися взимку категорично не рекомендується. Не рекомендується цього робити з такої причини - робітники зазвичай не чекають, коли всі верстви просушать, а зимовий сезон є підвищена вологість, таким чином, в шарах присутня надмірна волога в підсумку. У наслідку, коли приходять сильні морози, акриловий шар не справляється у вологостійку, тому відшаровується від основи.

Варто відзначити, що деякі матеріали мають якість морозостійкості, а деякі - ні. Що ж це таке. Морозостійкість матеріалу? Це стандарт з єдиною методикою випробувань, тобто, чим більше морозостійкість, тим він довше служить в наших кліматичних умовах. Якщо говорити умовно, то це кількість усіх циклів, які витримує матеріал при випробуваннях, таких, як насичення водою, замерзання, і так далі. Потім розжарюється, при цьому опромінюється УФ-та ІЧ-лампами, прискорено моделюючи термін служби матеріалу. Після закінчень випробувань, залежно від того, як виглядає матеріал, його оцінюють на морозостійкість. Природно, чим вище морозостійкість, тим матеріал більш якісний і підходить для клімату з суворими зимами. Це дуже актуально, якщо ви вибираєте фасадні панелі.
Одним словом, утеплюючий фасад, варто замислюватися не тільки про те, як він буде виглядати відразу після закінчення робіт, але більш уважно зосереджуватися на тому, як такий фасад перенесе зиму, і не одну. Чим якісніше матеріал буде обраний, тим термін служби цього матеріалу буде розтягнутий.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.