Як правильно вибрати гіпсокартон

Як правильно вибрати гіпсокартон
Який гіпсокартон краще - це питання задає собі кожен, хто спіткнувся з вибором матеріалу.

Тільки лише для упередженої людини відповідь на нього буде однознача. Але фахівці, для яких робота з цим матеріалом є повсякденною буденністю, не будуть настільки категоричними при виборі. Так який же гіпсокартон краще, давайте розберемося.

Отже, технологія виготовлення гіпсокартону, абсолютно однакові незалежно від виробника, це перше, що потрібно розуміти. Так, відмінність може бути тільки в сировині, з якої виготовляють продукт, але технології заводів за допомогою різноманітних добавок доводять склад до стандартних параметрів на всіх підприємствах. Треба врахувати, що поява гіпсокартону на нашому ринку відбулося нещодавно, у той час як західні будівельники використовують його набагато довше. Виходячи з цього, факт того, що поставка гіпсокартону за кордону складає велику частку всього використаного у нас матеріалу, є обгрунтованим.

Постачають гипсокартон в Україну компанії KNAUF, GYPROC, RIGIPS, LAFARGE та інші. Найпотужнішим суперником у цій боротьбі, мабуть, є гіпсокартон Кнауф, він використовується найбільш часто.

Однак, перш ніж відповісти на питання, який же гіпсокартон найкращий, потрібно визначитися, який саме лист вам потрібен, так як гіпсокартон випускається декількох різних видів, і від призначення дуже сильно відрізняється.

Крім звичайного листа, який є найбільш простим продуктом, випускається також вогнетривкий гіпсокартон, вологостійкий і вогневологостійкий. У кожному окремому випадку знадобиться той чи інший тип гіпсокартону, але варто розуміти, що майже всі фірми виробники їх надають, тому знову ж таки, питання впирається в ім'я компанії та її репутацію. Також треба сказати, що в залежності від призначення гіпсокартон ділиться на стіновий і стельовий, він відрізняється по ширині.
Деякі будівельні компанії працюють виключно з виробниками зарубіжних компаній, закуповуючи Кнауф, наприклад. Але, варто розуміти, що вітчизняні виробники також роблять непоганий продукт, тому якщо важливість об'єкта, що ремонтується невисока, то можна і заощадити трохи. У будь-якому випадку, в кожній окремій ситуації потрібно орієнтуватися на початкові цілі - зробити добротно і якісно, ​​а це не завжди залежить тільки від якості матеріалів, іноді професіоналізм майстрів відіграє ключову роль.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.