Дизайн і інтер'єр балкона: геть мотлох!

Дизайн і інтер'єр балкона: геть мотлох!
До балкону в нашій країні ставляться досить безвідповідально. По-перше, якщо він відкритий, то з ним особливо-то нічого і не зробиш: наші кліматичні умови не дозволяють нам цілодобово насолоджуватися таким будівельним рішенням. А засклення балконів в плани співгромадян зазвичай не входять, та й як їх склити, якщо весь балкон - це "грати" висотою в пів метра? По-друге, якщо дерев'яні балкони таки засклені, на них зазвичай зберігається все те, що не помістилося в будинку, тому особливої насолоди людина, яка там знаходиться, не отримує. Між коробками з мотлохом і старим холодильником залишається рівно стільки місця, щоб одна людина могла покурити ...

Однак все могло б бути інакше. Уявіть собі, що до вас в гості прийшли два старих друга, з якими ви давно збиралися зустрітися. На вулиці або йде казково красивий сніг, або шумлять зелені крони дерев, - це не має великого значення. І ви проходите на балкон, де стоять симпатичні здвоєні крісла, навколишній скляний кавовий столик. Уздовж скла по дерев'яним рамам йде зелене плетиво, яке створюють штучні або справжні рослини, а в стелю вправлено декоративне освітлення, однокольорове або різнобарвне. Грає тиха музика, а колонки встановлені ​​на невеликій полиці біля дверей. Ідилія? Справжнісінька! Але вона доступна кожному, хто вирішить як слід взятися за роботу з балконом.

Потрібно розібратися, чим його обробляти. Потрібно збагнути, яку там поставити меблі, а для цього потрібно вирішити, яким цілям балкон буде служити. І підходити до цих питань потрібно з усією серйозністю.

Дизайн і інтер'єр балкона: геть мотлох!

Крок перший: утеплення та оздоблення

Про те, щоб влаштовувати кімнату для чайних церемоній на відкритому балконі, ми навіть не говоримо. Для пари літніх місяців цей варіант не підходить, а решту часу балкон буде залитий дощем і засипаний снігом, і меблі доведеться штабелями складати в кімнаті, просто щоб вона не зіпсувалася. Однак навіть якщо балкон закритий, це не привід одразу ж розставляти там крісла і столики. Перший крок - це утеплення балкона: як слід перевірте рами на продувність і, можливо, замініть, влаштуйте підлогу або стіни з підігрівом і зверху покладіть ковролін або навіть пухнастий килим.

Обробка балконів - річ нова для простих жителів, але не для дизайнерів, які мають досвід створення дизайн-проектів будь-якого приміщення, і балкона теж. Тому вони обов'язково порадять вам відповідне рішення, якщо самі ви не знаєте, яким чином проводиться ремонт балконів. Однак деякі ваші дії здаються цілком логічними: скажімо, вибір деревних панелей в якості оздоблювального матеріалу. Дерев'яний балкон - це звична для нас річ, та й атмосфера, яку ви в ньому створите, цілком буде відповідати використанню дерева, а не плитки або недорогого пластика. Пластиковий балкон - це щось нове в сучасному дизайні.

Дизайн і інтер'єр балкона: геть мотлох!

Підвісні стелі теж можна зробити і дерев'яні, і гіпсокартонні - одним словом, ті, які вам ближче за цінами або за духом. А в стелі рекомендуємо вбудувати освітлення. Мабуть, на цьому обробка буде завершена.

Крок другий: підбираємо меблі

Отже, перше завдання - утеплити балкон і обробити його, а друга - знайти такі меблі, які добре б там виглядали і не займала багато місця. Мало хто може похвалитися тим, що в будинку в нього великі лоджії та балкони, ми задовольняємося тими мізерними метрами, які виділяють нам архітектори будинків, хоча деяких новобудов це і не стосується. До речі, засклення балконів і лоджій - проблема, яка теж торкнеться тільки жителів «хрущовок». Їм же доведеться і ретельно виміряти всі меблеві розміри, щоб просунути на балкон крісло або стіл. Дизайнери радять господарям звернути увагу на компактні набори табуреток, одна з яких ховається під інший, і на плетені короби, які можуть бути одночасно як тумбочками, так і столиками.

Мабуть, на нашому балконі ви зможете з комфортом відпочивати на самоті, а якщо і запросити друзів, то розміститися там зможете тільки вчотирьох, не більше. Так що передбачте два варіанти: для вас, для вас і партнера або для чотирьох. Варіант «для себе» - це зручний шезлонг і маленький кавовий столик, де буде надзвичайно зручно відпочивати, гортати журнал і пити каву. Можна замість шезлонга поставити широкий стілець з м'якою подушкою. Якщо ж ви зможете досить зміцнити стіни, можете повісити уздовж балкона шезлонг і розслаблятися вечорами. Варіант «для двох» - це плетений або зроблений з масиву дерева столик і два розкладних стільця, які ми звикли бачити на дачах. Він буде чудово виглядати в кутку балкона, а близько протилежної стінки, поряд з дверима, можна поставити високу тонку шафу-«пенал». Він вмістить деякі речі і не буде заважати вам вільно заходити на балкон. Нарешті, варіант «для чотирьох» - це маленький столик і стільці, причому бажано, щоб кожен стілець був розрахований на двох, тобто, просто кажучи, спарений, доведено, що вони займають значно менше місця. Стільці можна замінити кріслами або лавками, а стіл - тумбами будь-якої форми. Якщо ж не хочеться, щоб на балконі весь час стояла непотрібна меблі, столик можна зробити відкидним і ховати його в стіні, коли він не потрібен. Стільці же і вам знадобляться: на одному сидіти, а на другий класти ноги.


Дизайн і інтер'єр балкона: геть мотлох!

Зрозуміло, можете передбачити також полички, на які розставите різнокольорові світильники, якщо яскраве світло на стелі вас раптом не влаштує. На вікна ж обов'язково потрібно буде повісити легку тюль: вона місця не займе, зате зробить приміщення більш затишним і приховає вас від очей обивателів

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.