Реставрація ванни

Реставрація ванни
Набридла ця стара ванна! Треш її, треш, нещадно чистиш різними порошками, обливаєш суперзасібами, а толку - нуль. Плями іржі, сірість, шорстка поверхня, ніякого блиску - навіть митися в ній не хочеться!

Знайоме? Ну так що ж, вихід один: цю викинути і купити нову. Ось тільки шкода «стареньку», все-таки зроблена вона ще в ті часи, коли хоч якось дбали про якість - стінки у неї товсті, вбудована грунтовно. А що купиш? Тонкостінну, з полумілліметровою емаллю, легеньку, нестійку, вода в ній остигає за п'ять хвилин - толком і не поніжишся.

Така дилема знайома багатьом, і якщо вас теж відвідують подібні думки, то не треба пороти гарячку. І викинути ніколи не пізно, але ж можна зробити реставрацію ванни за один день так, що вона буде нічим не гірше нової, а з урахуванням своїх якісних характеристик - навіть краще.

Реставрація ванни буває двох типів:
з нанесенням нової емалі;
з використанням вкладиша.

І перший, і другий способи надійні, не потребують багато часу, проводяться за стандартною процедурою .

Емалювання поверхні

Нанесення нової емалі виконують майстри з компаній, які спеціалізуються на наданні побутових послуг населенню. Роботу здатна виконати одна людина. Тобто в квартирі не будуть топтатися кілька мужиків, заглядаючи в очі господині в надії отримати «бонус».

Оновлення поверхні ванни проводять, завдаючи спеціальний емалевий склад. Сам процес займає не більше 4-5 годин. Потім ще треба почекати добу до повного висихання, після чого ванною можна користуватися без обмежень. Правда, протягом пари-трійки днів стоятиме слабкий хімічний запах, але це не небезпечно і потім він вивітриться.

Поверхня відреставрованої таким чином ванни нічим не відрізняється від звичайної емалі. Вона блискуча, настільки ж міцна, і її також можна мити і чистити. Передбачений термін служби - 5-7 років.

Акриловий вкладиш у ванну

Оновлення за допомогою вкладиша теж не займе багато часу: на все про все потрібно 2-3 години. Чекати, поки виготовлять вкладиш - не треба, тому що вони стандартні і у будь-якої серйозної фірми вже є в наявності.

Іноді утруднення виникає при виборі кольору. Насправді відтінків існує безліч, проте не завжди при замовленні може виявитися саме той, який потрібен. Втім, можна підібрати схожий колір або почекати пару днів, поки зроблять вкладиш з необхідним кольором.

Сам вкладиш виготовляють з акрилу. Він слабкіше емалі, тому в такій ванні вже не можна мити собаку або кішку, інакше вони кігтями подряпають матеріал. Також не варто чистити поверхню абразивними засобами.

В іншому оновлена ванна точно така ж: так само блищить і легко миється, вдобавок менш слизька, ніж емальований. Термін служби вкладиша - 10 років, але він протримається і довше при дбайливому відношенні.

Загалом, реставрація ванни - це, безумовно, відмінний вихід. Особливо такий варіант хороший, коли не вистачає коштів на покупку якісної ванни, а дешеву «консервну банку» з стінками, що прогинаються брати не хочеться.

Також реставрація дозволяє уникнути дрібного ремонту у ванній кімнаті, який довелося б робити при повноцінної заміни ванни. Тому це ще й економія сил і часу.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.