Як об'єднати балкон з кімнатою

Як об'єднати балкон з кімнатою
Коли вікна вашого балкона дивляться в затишний і тихий двір, покритий зеленню, то, швидше за все, ви з ним не розлучитеся. Але, на жаль, більшість балконів у звичайних багатоповерхівках - це джерело зайвого шуму, бруду і пилу. Саме з цієї причини його часто використовують, як комору для рідко використовуваного мотлоху. Але ж балкон можна використовувати набагато раціональніше. Сьогодні стало дуже популярним об'єднання балкона з кімнатою або кухнею.

Почнемо ми з основного питання, що люди часто задають: "об'єднувати чи не об'єднувати? ". Тут, звичайно ж, справа смаку. Явних технічних перешкод цьому процесу немає, і люди вже давно це практикують. Об'єднання балкона з кімнатою візуально збільшує її простір, робить його вільним і просторим.

Крім основного питання, про те чи варто об'єднувати балкон з кімнатою чи ні, люди задають і інші не менш важливі.

Чи не буде холодно в кімнаті?

Холодніше в будинку не буде, тому що під час об'єднання, старий блок з дерева забирається, так як за час свого використання він покрився безліччю тріщин і щілин. Після об'єднання виключаються протяги на балконі, за допомогою установки вікна з максимально великим склопакетом, а також утеплюються всі поверхні. Ви тепер бережете тепло, збільшивши водночас житлову площу, використовуючи балкон як продовження кімнати. Зручно, чи не так?

Чи не буде мокро по кутах?

Звичайно ні. У рідкісних випадках доводитися регулювати склопакети після їх установки, щоб кути НЕ мокли, але таке трапляється вкрай рідко. Необхідно бути акуратним, адже при незначному протязі випаде конденсат в місці недостатнього утеплення або протягу.

Чи потрібно додатково опалювати балкон? Як це робити?

Балкон вимагає опалення не завжди. Найчастіше після того, як об'єднання балкона з кімнатою пройшло вдало, батарею зовсім не обов'язково виводити на балкон. Дуже часто батареї, виведені на балкон, відключаються, тому що там жарко. Крім того, крім радіатора можна використовувати і інші способи обігріву, наприклад, тепла підлога.

З чого почати об'єднання?

Починається весь процес з узаконення перепланування. Це один з найважливіших етапів, нехтувати яким не варто. Хоча сьогодні мало хто чинив право, просто об'єднали і все. Але краще, як кажуть, робити все по закону, тоді ви будете спокійні, а силові структури, при можливості не зможуть вас дорікнути.

Наступним етапом є ретельне утеплення балкона. Найчастіше використовують зовнішнє утеплення стін за допомогою пінопласту і стелі за допомогою мінеральної вати або того ж пінопласту зсередини. Даний етап можна назвати обов'язковим і загальноприйнятим. Пам'ятайте, що у ваших сусідньої і знизу і зверху балкони, не утеплені і холодні, тому потрібно утеплятися. Крім того, якщо площа вікон була дуже велика або їх не було взагалі, то такі місця забудовують, залишаючи тільки одне вікно. Світла буде менше, але буде набагато тепліше. Вікна ставлять тільки металопластикові з максимальною кількістю камер в рамі і двокамерним склопакетом.

Утеплення підлоги балкона за допомогою пінопласту або вати актуально тільки тоді, коли підлога дерев'яна. Якщо ж вона бетонна, то його покривають свіжою стяжкою з керамзитом. Іноді просто беруть лінолеум з теплоізоляційними властивостями або товстий ламінат, через що збільшити кімнату за рахунок балкона стає простіше в рази. Рідко, але все-таки роблять теплу підлогу за рахунок електричного утеплення.

Демонтаж

Звичайно ж, цегляну або бетонну стіну, поріг - демонтують. Якщо стіна з бетону, то збивати її буде проблематично. До речі, в отворі зараз найчастіше роблять декоративну арку - така вже вона, вибаглива мода.

Роботи

Якщо з боку кімнати висить батарея, то її потрібно перенести під вікно. Даний процес, до речі, вважається переплануванням, і він вимагає узаконення. Батареї ставлять з алюмінію, плоскі за формою. Такі вироби набагато ефективніше чавунних старих.

Підлога

Дизайн кімнати об'єднаної з балконом - важливий момент, погодьтеся. Підлоги в кімнаті і на балконі потрібно вирівняти в один рівень. Само собою підганяти потрібно балкон до кімнати, а не навпаки. Тільки після цього можна приступати до дизайну і елементів декору.

Освітлення

При необхідності можна зробити окреме освітлення. Якщо ви збираєтеся працювати або читати в «балконній» частині новоспеченої кімнати, тоді обов'язково потрібно зробити належне освітлення або зонування приміщення.

Санітарні та будівельні норми поділяють освітлення приміщення на холодні і теплі тони. Приміром, балкон - холодна частину приміщення, тому об'єднання балкона з кімнатою трохи суперечить деяким законам і нормам. Але провести перепланування можливо і воно буде вважатися повністю законним і виконаним у відповідності з усіма естетичними нормами. За бажанням, можна відокремити балконну частину кімнати, за допомогою "французьких" дверей. Вони представляють із себе скляні розсувні двері у всю висоту приміщення. Коли потрібно двері розсуваються, і утворюється одна велика кімната. У такому випадку батарею потрібно буде відпиляти, перекрити або перенести на будь-яку найближчу стіну внутрішньої частини приміщення, тому що перенесення батареї на балкон, на думку багатьох інстанцій - грубе порушення норм і законів.

Враховуйте все вищеперелічене і створюйте в своїй квартирі справжні шедеври. Сподіваємося, технологія суміщення балкона з кімнатою допоможе вам у цій нелегкій, але захоплюючій справі.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.