Утеплення лоджії або балкона + Відео

Утеплення лоджії або балкона + Відео
75% тепла з кімнати втрачається саме через балкон. Безумовно, утеплення балкона або лоджії зробить ваше житло ще більш комфортним і зменшить рахунки за оплату тепла. А також, можна буде утеплений балкон використовувати ще і як повнофункціональної кімнатки круглий рік.

Величезний вибір будівельних матеріалів дозволяє втілити в життя ідею з утеплення балкона. Однак перед початком роботи слід проаналізувати всю наявну інформацію, щоб процес не спричинив за собою зайвих витрат і був максимально простим.

Скління балкона.

Більшістю фахівців рекомендується, починати утеплення, саме, з скління балкона, через те, що 40% корисного тепла йде через вікна. На ринку представлені різні віконні системи з алюмінію, ПВХ і різних порід дерева. ПВХ-системи отримали найбільшу популярність у споживачів. Дані системи складаються з багатокамерного профілю. А для зміцнення конструкцій застосовують металеві вставки.

Профіль з полівінілхлориду довговічний і не вимагає особливого обслуговування. Що стосується декоративної сторони питання, то існує багато колірних рішень. Виробниками гарантується збереження властивостей цих систем протягом кількох десятків років. ПВХ-системи є екологічно безпечними і не виділяють ніяких шкідливих речовин.

При виборі ПВХ-системи для скління лоджії або балкона слід уважно поставитися до числа порожніх камер. Зазвичай, їх кількість буває від двох до п'яти. Природно, чим більше камер, тим вікна тепліше. Деякими фірмами-виробниками пропонуються ПВХ-вікна спеціально для балконів. Вони дають можливість зробити конструкції майже будь-якої складності. В результаті, приміщення буде більш надійно захищене від бруду і шуму.

В даний час дерев'яні вікна найчастіше роблять із клеєного бруса, а не з цілісного масиву дерева. Такі вікна менше схильні тріщин і деформацій, більш стійкі до зміни вологості і температурних перепадів. Вікна з дерева просочують антипиреновими сумішами для додання антипожежною властивостей. Дерев'яні системи при якісному виготовленні найбільш дорогі.

Також, існують віконні системи з алюмінію. Вони мають високу теплопровідність, що дуже впливає на збереження тепла, тому, не рекомендується, для скління балкона використовувати такі вікна.

Утеплення балкона.

Крім скління лоджії або балкона, потрібно виконати додаткові роботи - утеплити фасад і бічні сторони, підлогу і дах. Дуже важливо, для цих робіт підібрати якісні матеріали. Від них потрібна низька теплопровідність, стійкість до вологи та вогню, а також доступна ціна.

Досить часто застосовують пінопласт. Він легкий і дешевий, проте, дуже схильний до механічних впливів, а значить, недовговічний. Дуже важлива легкість матеріалів, адже не можна значно збільшувати навантаження на перекриття.

А, якщо кошти дозволяють, то краще придбати мінеральну вату. Для ізоляції від вологи і пари застосовуйте фольгоізолон, який відображає ультрафіолет, не збирає вологу і не дозволяє утворюватися конденсату.

Варто зауважити, що всього лише 4 - 5 мм цього матеріалу утримують тепло, як стіна в півтора цегли. В кінцевому підсумку, залежно від кліматичних особливостей регіону і куплених будматеріалів, шар утеплення балкона складе від 50 до 200 мм. Для герметизації щілин потрібно використовувати спеціальну піну. Її можна придбати в будь-якому будівельному супермаркеті.

Опалення балкона.

Може бути, простого утеплення балкона або лоджії буде недостатньо, і його потрібно буде додатково обігрівати. Будівельними нормами заборонено виводити туди батареї центрального опалення, але дозволено робити теплі підлоги. Монтаж систем теплих підлог виробляють під стяжкою, а зверху їх можна обкласти керамічною плиткою. Як правило, вони споживають енергію зі звичайної електричної розетки, а регулятором температури змінюють режими. Як альтернативу можна використовувати повітродувки, електрокаміни або калорифери.

Також для утеплення балкона можна застосувати продукцію компанії Raychem. Це унікальні системи. Тепла підлога цієї фірми надійний, міцний, гнучкий і з простою системою монтажу. Головне це простота і надійність. Пол поширює тепло рівномірно і саме там де потрібно. З ним не страшні протяги.

Після завершення всіх будівельних робіт не слід забувати про декоративну бік питання. Застосовуйте для обробки дерев'яні або пластикові матеріали, які відповідають вашим смакам.

Як бачите навіть балкон якщо трохи постаратися може перетворитися в нормальне приміщення, додавши вам при цьому квадратні метри житла. Тому не варто нехтувати порадами профі. Зробіть балкон затишним і жилим!


Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.