З чого починати будувати будинок, поетапне будівництво будинку

З чого починати будувати будинок, поетапне будівництво будинку
Відповімо на поширений питання - з чого починати будувати будинок.

Будь-яке будівництво починається з покупки земельної ділянки (або оформлення її в оренду) і... збору необхідної документації, склад якої може змінюватися залежно від регіону нашої країни і поверховості майбутнього будинку.

Зібравши всі необхідні документи, вирушаємо «на місцевість», щоб чітко визначити систему поетапного будівництва будинку.

Перший крок - викликаємо геодезистів, і ще раз встановлюємо межі ділянок (щоб надалі правильно побудувати будинок). Другий крок - шукаємо бригаду будівельників, які будуть заливати фундамент під будівлю. Як би не хотілося заощадити на цьому етапі і виконати роботи дешевше або самому, робити цього не слід. Пам'ятайте, що фундамент - це основа всього будинку. Якщо він буде виконаний не міцно або без урахування несучої здатності грунтів (все це має бути прийняте до відома проектувальником, які виконали проект Вашого будинку), то при будівництві та експлуатації котеджу може відбутися його деформація, з'являться тріщини і навіть обвалення конструкцій.

Бетонний фундамент повинен «набрати» міцність перед тим, як буде можна приступити до подальшого будівництва. Так що доведеться почекати щонайменше місяць (а ще краще - два). Якщо ж у Вас немає фінансової можливості продовжувати будівництво, можете виконати гідроізоляційні роботи бічних поверхонь фундаменту, а потім засипати щілини між фундаментом і землею грунтом, і спокійно збирати гроші (навіть якщо на це буде потрібно рік або трохи більше).

Наступний етап - зведення стін. Тут теж краще звернутися до професійних будівельникам і протягом літнього періоду (до настання дощів) «вигнати» стіни, уклавши перекриття, і (в ідеалі) накрити будівлю дахом. Для прискорення робіт у двох або триповерховому будинку краще використовувати круглопустотні плити перекриття, а не монолітні (заливаються безпосередньо на будівельному майданчику). Щоб надалі не займатися ремонтними роботами на фасаді будівлі (один раз на три-чотири роки підфарбовувати стіни або «ховати», тріщини що з'явилися в зовнішній штукатурці), скористайтеся для його обробки облицювальною цеглою (для стін, виконаних з цегли або різних блоків). Якщо ж до дощів встановити покрівлю не встигли (чи просто не вистачило грошей), наступного літа доведеться сушити перекриття (просвердлите в них знизу кілька отворів і «випустіть» воду) і стіни. Віконні і дверні отвори на зиму можна закрити щитами або дерев'яними рамами, обтягнутими поліетиленом.

Матеріал для покрівлі треба підбирати ще на етапі проектування, так як від нього залежить вага даху (і, отже, товщина стін і навантаження на фундамент). Найважчий матеріал - черепиця, найдоступніший - звичайний шифер. Пам'ятайте, що у кожного матеріалу є і недоліки, і переваги.

Третій етап - установка дверей і вікон (до речі, замовляти їх оптом буде набагато дешевше, ніж намагатися «купувати» їх по одному). «Закривши» будинок від попадання всередину атмосферних опадів, можна приступати до виконання розводки електропроводки (запросіть хорошого електрика; продумайте, в яких місцях встановити розетки і вимикачі), заливки стяжок підлоги, штукатурних робіт та утеплення горищного перекриття. Після цього необхідно буде «протягнути» труби опалення, водопроводу, каналізації та газу (не забудьте закрити розчином пробиті в стінах отвори).

Четвертий етап - оздоблювальні роботи. Їх можна виконати повністю самостійно і частинами. Почніть з однієї кімнати і санвузла - це допоможе Вам швидше переїхати жити в будинок і добудовувати його вже «на місці». Кухню в цьому випадку можна розташувати в будь-якій кімнаті без обробки, скориставшись електроплитою, холодильником і невеликим набором меблів. Єдина умова для такого проживання - повне позбавлення від незакритих бетонних підлог, мають особливість порошити (за рахунок відшарування верхнього шару бетону). Для цього можна покрити бетонну (цементно-піщану) стяжку спеціальними розчинами або розстелити підкладку під ламінат (внахлест).

Приступаючи до зведення будинку, не забувайте, що поетапне будівництво будинку дозволяє «витримувати» значні часові проміжки між різними групами робіт, «витрачаючи» їх на нагромадження необхідних для закупівлі матеріалів та оплати праці робітників грошових коштів (тобто дає можливість «обзавестися» житлом навіть сім'ям з середніми фінансовими доходами).

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.