Де встановити кондиціонер

Де встановити кондиціонер
Широко поширений стереотип, згідно з яким використання кондиціонера підвищує ризик розвитку простудних захворювань і появи інших проблем. Насправді такий пристрій становить небезпеку лише в разі, якщо його було неправильно встановлено.

Основні особливості вибору місця для кондиціонера

Найважливіше правило установки кондиціонера полягає в тому, що цей пристрій не повинно направляти холодний повітряний потік безпосередньо на людину. Навіть якщо повітря розсіюється, перебуваючи постійно під холодним вітром, люди можуть легко застудитися. Саме тому не рекомендується монтувати кондиціонер так, щоб повітря було направлено на робочий стіл, диван, ліжко, крісло. Зверніть увагу на важливий момент: у більшості випадків такі пристрої направляють повітряний потік не вниз, а прямо або по діагоналі. Це означає, що найчастіше можна встановити обладнання над робочим столом або ліжком, але не навпаки. Деякі з таких пристроїв доповнюються елементами для зміни напрямку повітряного потоку. Не забувайте користуватися ними при необхідності.

Особливості монтажу пристрою залежать від його конструкції. Однак у більшості випадків використовується класичне правило: кондиціонер встановлюють не менше ніж в 10 см нижче стелі. Також дуже важливо, щоб безпосередньо під обладнанням не було ніяких меблів. По-перше, це дозволяє кондиціонеру правильно визначати температуру повітря в приміщенні, а не охолоджувати, наприклад, тільки простір між стелею і шафою. По-друге, завдяки дотриманню цього правила холодний повітряний потік не буде постійно здувати пил з меблів, розносячи її по всій кімнаті.

Де краще розміщувати кондиціонер

При виборі місця для монтажу такого обладнання важливо враховувати особливості конкретного приміщення. Якщо ви встановлюєте кондиціонер в кухні, пам'ятайте, що його доведеться часто чистити від жиру і бруду, які неминуче будуть накопичуватися на внутрішніх деталях і на поверхні корпусу. Важливо, щоб очищати пристрій було легко, а значить, він має розташовуватися в легкодоступному місці. Якщо ви використовуєте газову плиту, стежте за тим, щоб повітряний потік не задував вогонь.

Встановлюючи кондиціонер в дитячій кімнаті, рекомендується кріпити його до стіни неподалік від ліжечка, але не над нею. При цьому потрібно пам'ятати, що повітряний потік не повинен бути спрямований на письмовий стіл і на зону для ігор.

Кондиціонер більш ніж доречний у вітальні, особливо якщо до вас часто приходять родичі та друзі, і ви хочете забезпечити їм гарні умови для відпочинку і спілкування. При встановленні пристрою в цьому приміщенні важливо пам'ятати, що він має не тільки підтримувати комфортний мікроклімат, а й вписуватися в інтер'єр. Бажано, щоб кондиціонер не розташовувався на самому видному місці і не привертав до себе зайву увагу

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.