АМКУ рекомендує хлібозаводам Житомирської області знизити ціни на продукцію

АМКУ рекомендує хлібозаводам Житомирської області знизити ціни на продукцію
Антимонопольний комітет рекомендував 5-ти хлібозаводам в Житомирській області переглянути ціни на продукцію і встановити їх на економічно обґрунтованому рівні.

Про це інформує прес-служба Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

У собівартість хліба, крім інших витрат входять витрати на газ. У діючій ціні хліба закладена вартість газу 8900,00 грн за 1000 м3. Разом з тим, з 01.04.2015 постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, від 31.03.2015 № 966 встановлений граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ, який промисловим споживачам та іншим суб'єктам господарювання на рівні 7200,00 грн за 1000 м3.

Тому застосування з 1 квітня вищезазначеними хлібозаводами планових калькуляцій на хлібобулочні вироби, введених в дію в березні 2015 року, в яких врахована ціна на природний газ, що використовується товариством для виробництва хліба, на рівні більш високому, ніж існуючий, призвело до встановлення з 1 квітня економічно необґрунтованих цін на масові сорти хліба простої рецептури.

З метою припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, адміністративна колегія Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рекомендувала ТОВ «Бердичівський хлібозавод», ВАТ «Ємільчинський хлібозавод», ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», ВАТ «Овруцький хлібозавод» та ВАТ «Коростенський хлібозавод» переглянути оптово-відпускні ціни на масові сорти хліба простої рецептури і встановити їх на економічно обґрунтованому рівні.

Як повідомляв «Журнал Житомира», раніше Антимонопольний комітет рекомендував торговельним мережам Житомира знизити ціни на продукти харчування.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.