Енергозберігаючий будинок

Енергозберігаючий будинок
6.11.2011, НовиниВідео
Тепла і герметична коробка побудованого будинку, будучи захисним бар'єром від зовнішніх кліматичних умов, діє за принципом термоса - перешкоджає віддачі наявного тепла. Такими унікальними теплоізоляційними властивостями володіють сендвіч-панелі Сіпеко - цей сверхтеплий матеріал застосовується в малоповерховому будівництві за північноамериканської (канадської) SIP-технології.

Будинки з цих панелей практично за всіма параметрами стали перевершувати каркасні будинки, про що свідчать і проведені перевірки авторитетних міжнародних лабораторій, і випробування в природних екстремальних умовах природних катаклізмів (землетрусів, торнадо тощо).

Основні переваги канадського будинку Сіпеко:

1. Значне енергозбереження при експлуатації споруди.
2. SIP - ідеальний матеріал для будівництва пасивного будинку.
3. Можливість автономного енергозабезпечення.

4. Економічність будівництва.
5. Швидкомонтованих конструкцій.
6. Екологічність матеріалів.

7. Сейсмостійкість і стійкість до сильних вітрів.
8. Можливість будівництва в будь-який час року.

Сендвіч-панелі Сіпеко (SIP-панелі) типу «OSB + пінополістирол + OSB» складаються з двох зовнішніх деревних водостійких плит (орієнтовано-стружкових плит OSB-3) товщиною 10-12 мм і внутрішнього шару пінополістиролу у вигляді плити (ПСБ-З 25 ) товщиною 100-200 мм, які склеюються між собою і проходять вакуумне пресування.

Монтаж панелей проводиться за допомогою замків типу «паз-шип» для кріплення по торцях із застосуванням деревного бруса. Цей енергоефективний будівельний матеріал застосовується для стін, перегородок, перекриттів і даху, тобто для всієї коробки будинку, роблячи його внутрішній простір захищеним від зовнішніх температур.

У канадському будинку Сіпеко тепло навіть у найлютіші морози, і прохолодно в літню спеку. При однаковій товщині стін такий будинок в 6-8 разів тепліше стандартного цегляного будинку. Цегляний будинок повинен мати стіни товщиною 2,9 метра, щоб досягти такого ж теплоізоляційного ефекту.

Витрати на опалення будинку з SIP-панелей в 4-6 разів менше, ніж на опалення цегляного. Канадський будинок не має містків холоду, а завдяки способу кріплення конструкцій в ньому немає протягів. В умовах суворої зими достатньо 2-3 годин роботи опалювальної системи, щоб у будинку стало тепло і комфортно.

Будинок з SIP-панелей надовго залишається прогрітим, навіть при повністю відключеному опаленні температура в ньому знижується в середньому на 2 оС на добу. За відсутності господарів будинок не потребує постійного опаленні, так як SIP-панелі володіють високим ступенем вологостійкості матеріалу, тому не вбирають вологу і взимку не промерзають.

Канадський будинок витримує перепади температур від -60 до +60 оС.
Ряд американських і європейських виробників SIP-панелей отримали сертифікат Energy Star, який є кращим доказом визнання цього матеріалу надзвичайно енергозберігаючим.

В даний час на державному рівні розглядається можливість використання економічно вигідною канадської SIP-технології в будівництві швидкомонтованого соціального житла, реконструкції старих будівель і дахів, надбудові поверхів над існуючими будівлями, спорудженні теплого мобільного житла, в місцях ліквідації наслідків лих та надзвичайних ситуацій.

Застосування SIP-панелей в передових технологіях екологічного будівництва з метою підвищення енергетичної ефективності будівель найближчим часом стане важливим принципом впроваджуваної в Україні екологічної програми «зеленого будівництва».


Вартість будівництва канадського будинку Сіпеко на 30-40% нижче, ніж при традиційному будівництві з цегли. Витрати на опалення канадського будинку мінімальні, вони в 4-6 разів менше, ніж для ідентичного стандартного будинку з цегли.


Источник: http://www.sipecobud.com

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.