Податкова завищує площу квартир у своїх "листах щастя"

Податкова завищує площу квартир у своїх "листах щастя"
З 15 квітня податкова почала надсилати "листи щастя" тим, хто має сплатити податок на нерухомість, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Стосується це власників квартир площею понад 120 квадратних метрів та будинків - понад 250. Платити доведеться і господарям двох квартир незалежно від їхньої площі.

Однак експерти кажуть, що платити доведеться не за всю площу, а за ту, що перевищує пільгові квадрати: "Якщо площа 121 квадратний метр, то 120 - пільга. А людина платить за 1 квадрат".

А от якщо квартир чи хат дві - то власник сам вибиратиме, за яку платити повністю.

Перші квитанції вже пішли в народ. Експерти стверджують, що у частині з них площа перебільшена.

У відповідь на це у податковій заспокоюють, якщо людина прийде з документами, де буде вказана менша площа, то вона не платитиме.

Також експерти пояснили, що платити треба буде не за все нерухоме майно. Так, за службові й технічні приміщення віддавати гроші не доведеться. Це дасть змогу забути про податок навіть деяким мільйонерам.

"Будинок, який стоїть на 2 гектарах з площею 249, конюшнею 800, спортзалою на 500 - вони будуть триматися норми. В мене 249 метрів - до побачення", - нарікають люди.

Таке "до побачення" податку скажуть і люди з орендованим житлом, незалежно від його площі.

Хоча "сачкуватимуть" не всі. Лист із податкової отримають і президент Віктор Янукович, і прем'єр Микола Азаров. Хоча багатьох "державних мужів" податок все-таки омине, запевняють експерти. Бо, наприклад, з дач чи квартир-офісів податки не платитимуться.

Пільгу отримають також багатодітні й сироти або їхні опікуни. Навіть якщо вартість їхніх квартир сягає сотень тисяч чи мільйонів доларів.

Таке нововведення політики, податківці та журналісти не раз називали одним із варіантів податку на багатство. Однак хто насправді сплатить більше - залишається під питанням.

Так, жителька Великого Житина Катерина Яблонська за дерев'яну хату, яку у спадок отримала від батьків, має сплатити близько 1 тис. грн податку - і це при зарплаті - близько 1 тис. грн.

Після отримання листа від податкової жінка матиме 2 місяці на оплату або оскарження. Інакше - штраф.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.