Дешевих товарі у Інтернет-магазинах не буде завдяки податковій. ВІДЕО

Дешевих товарі у Інтернет-магазинах не буде завдяки податковій. ВІДЕО
Податківці хочуть запровадити в інтернет-магазинах обов'язкові касові апарати і примусити кур'єрів на місці видавати клієнтові чеки.

Як йдеться в сюжеті ТСН, у такий спосіб мають на меті збільшити відповідальність магазинів, і щоб ті продавали легальний товар. Продавці натомість певні, що після нововведення - дешевизни в інтернеті більше не буде.

Власник інтернет-магазину Богдан Слатін впевнений, що нововведення потягне за собою чимало дрібниць, які ускладнять життя.

"Кур'єри обслуговують часто не один десяток магазинів одночасно, їм доведеться возити за собою велику кількість касових апаратів", - зауважив Слатін.

Додати сюди витрати на самі касові апарати - і товар автоматично здорожчає на 10-15%, прогнозує комерсант.

Проте у податкової своя арифметика. "Якщо десять одиниць товару продавати - прийдеться 1-2 копійки на товарі", - рахує керівник відділу готівкових розрахунків ДПС Павло Сидоров.

Найдешевший касовий апарат коштує півтори тисячі гривень та служить 7 років. Та у податковій запевняють, що їх доведеться купувати не всім - норма стосується лише юридичних осіб, а дрібних приватних підприємців не зачепить.

Частина магазинів може перетворитися на групу дрібних приватників, щоб не купувати апарати. Або інтернет-магазини перетворяться на сайти із цінами, нібито для ознайомлення із асортиментом.

Інтернетників і справді важко проконтролювати - визнають у податковій. Однак обіцяють, що знайдуть важелі впливу на надто хитрих. Якщо за перше порушення власник заплатить лише гривню, то за друге - повну вартість товару. А кожен наступний штраф буде в 5 разів дорожчим за товар. І за день таких покарань можна зібрати кілька сотень.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.