Черг у кабінети по земельним питанням більше не буде

Черг у кабінети по земельним питанням більше не буде
З 1 січня 2012 року всі кадастрові процедури будуть здійснюватися за принципом “єдиного вікна”. Громадянину не потрібно буде оббивати пороги різних установ та організацій, марнувати час у чергах, - зазначив Голова Держземагентства Сергій Тимченко під час брифінгу в Адміністрації Президента України, - достатньо буде звернутися виключно до районного відділу Держземагентства, і там же протягом чітко встановленого терміну отримати потрібні документи.

Виснажливі походи “по кадастр” в обласний центр або до будь-яких інших інстанцій стануть не потрібні, а особисті звернення до райвідділів Центру державного земельного кадастру з обмінними файлами, проектно-технічною документацією та “словами вдячності”, як жахливий сон, назавжди залишаться в минулому.

З нового року ДП Центр ДЗК виконуватиме функцію технічного адміністратора і здійснюватиме лише заходи щодо створення та супроводу програмного забезпечення земельного кадастру, відповідатиме за технічне та технологічне забезпечення, збереження та захист даних, які містяться в Державному земельному кадастрі.

- Навіть в райземвідділі усі кадастрові функції стають суто персоніфікованими - усі дії, пов'язані з веденням Державного земельного кадастру, внесення та надання кадастрової інформації здійснюватимуть державні реєстратори. Вони вноситимуть відомості до Державного земельного кадастру (у тому числі, реєстрація земельної ділянки) та виконуватимуть замовлення громадян в термін, що не перевищує чотирнадцяти робочих днів з дня отримання відповідних документів, - зазначив Сергій Тимченко.

Законом встановлено, що витяг інформації про земельну ділянку видається заявнику в день надходження заяви, а будь-яка інша інформація - протягом 10 днів. Кожен державний кадастровий реєстратор матиме іменну печатку і систему електронного підпису і буде нести персональну відповідальність за терміни і точність кадастрової інформації. В іншому випадку на них буде накладено штраф від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Источник: Держземагентство

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.