Скільки землі продавати в одні руки?

Скільки землі продавати в одні руки?
Народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр ЄФРЕМОВ повідомив, що зараз в експертних групах активно відпрацьовується питання введення ринку землі.

І поки не буде прийнято відповідне законодавство - не буде відмінено мораторій на продаж землі. Про це О. ЄФРЕМОВ заявив, відповідаючи на питання журналістів в кулуарах Верховної Ради, повідомили УНІАН у прес-службі ПР.

«Зараз в роботі знаходиться цілий пакет документів з приводу введення ринкових операцій із землею. До 1 січня діє мораторій на продаж землі. Але якщо не буде прийнята відповідна законодавча база, парламент продовжить мораторій », - зазначив політик.

О. ЄФРЕМОВ підкреслив, що сьогодні йде «тиха приватизація землі, коли певні структури в обхід наявної законодавчої бази мають по 170-190 тис. га землі».

«Позиція фракції Партії регіонів з цього питання зараз відпрацьовується, працюють експертні групи. Є дві думки. Одна група людей говорить про те, щоб дозволити продаж землі виключно фізичним особам - громадянам України, у кількості землі до 2100 га. А друга група людей відстоює точку зору, що в одних руках фермера або приватна особа може бути до 50 га землі. Ось з цих питань зараз проходять відповідні консультації », - сказав парламентарій.

Говорячи про експортні мита на зерно, О. ЄФРЕМОВ повідомив, що це питання розглядається у прем'єр-міністра Миколи АЗАРОВА.

«Я думаю, що буде прийняте рішення про те, щоб мита на зерно були скасовані», - підсумував він.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.