У Житомирі багатодітна родина роками тулиться в гуртожитку

В нелюдських умовах вже багато років живе багатодітна родина у Житомирі. Шестеро дітей та їхні батьки вже майже десятиріччя чекають на житло. Поки влада обіцяє допомогти із помешканням - родина тісниться у гуртожитку.

Лілія Лялюк, багатодітна мати: "Кажуть, що в корови більше місця, ніж у нас вдома, у людей".

Лілія Лялюк про орендовані кімнати гуртожитку не може говорити без сліз. Шестеро її дітей сплять на триярусних ліжках в одній кімнаті. В іншій – жінка облаштувала кухню, де за столом і їдять, і вчать уроки. У помешканні немає ані балкона, ані комірчини. Одяг, взуття, підручники, іграшки та інші речі складені стосом до самої стелі.

Ілля Лялюк: "Я хотів би мати свій власний стіл, бо там тільки один стіл. Часто між нами - сварки за стіл, хто коли буде робити".

У родині працює лише чоловік, а мати доглядає дітей. Двоє з них – інваліди. Протягом десяти років подружжя стояло у черзі на квартиру, але тепер її не існує. Міська влада пропонує Лялюкам взяти участь у програмі "доступне житло". Проте, сплатити внесок родина не в змозі.

Лілія Лялюк, багатодітна мати: "Нереально те, що нам пропонують. 70% – наші кошти і 30 – державні. Якби в мене були ті 70%, я б купила за ринковими цінами трикімнатну квартиру".

У Житомирській міській раді кажуть – для таких родин передбачені пільги. І додають – для отримання нового пільгового житла із держбюджету до міської казни кошти не надходять.

Олена Сарно, начальник міського управління у справах сім’ї, молоді і спорту: "50% знижку плати за користування житлом, газом, світлом, теплом, водою. Право отримання квартир або однокімнатних житлових будинків позачергово. З державного бюджету не надходять поки що гроші для забезпечення житлом 7 тисяч пільговиків".

Коли гроші можуть виділити – у мерії прогнозувати не беруться. Тим часом, у родині Лялюків продовжують лише мріяти про людські умови життя.

Ірина Грінченко, Олег Мартинюк, Житомир

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.