Потрібно енергійніше продовжувати системні реформи

В умовах системної кризи та загострення кон’юнктури на світових економічних і фінансових ринках всі держави світу об’єднують політичну волю, інтелект та ресурси заради гідного протистояння зовнішнім ризикам. І Україна не виняток. Тому треба зрозуміти, що альтернативи реформам просто не існує, та спільними зусиллями відпрацьовувати стратегічні напрямки нашого подальшого розвитку, енергійніше продовжувати системні реформи. Про це в ефірі одного із центральних телеканалів сказав президент УСПП, народний депутат, радник президента України Анатолій Кінах.

«Нам на двадцятому році української незалежності треба навчитися робити висновки з попередніх років. Бо через хаотичне і безсистемне прийняття у 2004 році змін до Конституції України, які вносилися під поточну кон’юнктуру, в Україні на кілька років була розбалансована система влади, яка мала займатися реформами. Крім того, весь світ спостерігав за обурливим протистоянням на той час президента і прем’єр-міністра. Все це завдало нещадного удару по авторитету України, знизило довіру інвесторів, збільшило якісну дистанцію між нами і тим розвиненим світом, який нас оточує», - наголосив А. Кінах.
Як результат, підкреслив політик, сьогодні за рівнем платоспроможності громадян Україна знаходиться на передостанньому місці у Європі, частка національного виробника на внутрішньому ринку України складає близько 56%, в то й час як кілька років тому вона перевищувала 70% тощо.

На переконання А. Кінаха, можна приймати розумні закони, системні державні рішення, але якщо вони не спиратимуться на ефективну систему влади, яка працює на основі пріоритетів держави й суспільства, на довіру з боку громадянського суспільства, ці закони й програми не працюватимуть. «В умовах кризи необхідно шукати стрижні, навколо яких об’єднувати інтелект, розум і ресурси задля подолання системних проблем. Таким стрижнем має бути українських національний інтерес. І ніколи не можна забувати, що реформи робляться не заради них самих, а заради покращення життя людей, підвищення ефективності економіки, авторитету держави в світі», - резюмував депутат.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.