Іван Плачков заявляє про складання депутатських повноважень

Іван Плачков заявляє про складання депутатських повноважень, бажання призупинити свою політичну діяльність і зосередитися на роботі в «Київенерго»

Член фракції «УДАР» у Київраді Іван Плачков складає з себе депутатські повноваження та зупиняє своє членство у партії «УДАР» у зв'язку зі своїм призначенням головою наглядової ради ПАТ «Київенерго».

Як заявив сам Іван Плачков на прес-конференції, він прийняв «виважене і відповідальне рішення» призупинити свою політичну діяльність і зосередитися виключно на професійній діяльності у сфері енергетики, аби не допустити будь-яких спекуляцій і перекручувань довкола свого призначення та одночасної роботи у якості депутата опозиційної партії.

«Враховуючи, що більше 70% акцій «Київенерго» належить сьогодні ДТЕК, я розумію, що моє призначення може викликати певні спекуляції. Особливо під час виборчої кампанії, коли активно використовуватимуть чорний піар і будуть знаходити різні способи нанести шкоду опозиційній партії. Але оскільки я з великою повагою ставлюся до репутації «УДАРу» та його лідера Віталія Кличка, розділяв та розділятиму принципи, які сповідує ця сила, то прийняв рішення написати заяву про свій вихід з лав партії. Також я напишу заяву про складання з себе депутатських повноважень. Думаю, найближчим часом мої колеги її розглянуть», – сказав Іван Плачков.

Також він розповів журналістам, що перед тим як прийняти рішення про відхід від політики, він мав розмову із лідером партії «УДАР» Віталієм Кличком і поінформував його про своє бажання зосередитися виключно на роботі в енергетичній галузі.

Плачков підкреслив, що завжди був переконаний в тому, що галузь енергетики має бути деполітизована. «Підкреслюю, що головний лозунг «Київенерго» – «Тепло та світло для киян», а не якісь політичні гасла. Я ж усе життя займаюся енергетикою, працював у трьох урядах і біля 10 років був головою «Київенерго». Тож, маю чималий досвід та є професіоналом в цій галузі. Тому коли сьогодні мені запропонували реалізовувати ті ідеї, про які я говорив, в тому числі й як опозиційний депутат, я прийняв рішення взятися за цю роботу. Навпаки, вбачаю позитив у тому, що представника опозиційної партії, але професіонала, запросили вирішувати такі актуальні проблеми. Це лише підтверджує правильність тих підходів, які ми озвучували», – додав Іван Плачков.

Він зазначив, що перед компанією сьогодні стоїть низка викликів, котрі вимагають системної роботи й пошуку ефективних шляхів їх вирішення. Це, зокрема, стосується питань реконструкції та модернізації енергетичного комплексу, залучення інвестицій, заміни теплових мереж, встановлення приладів обліку тепла в кожному будинку, аби споживач знав, за що саме він сплачує кошти. На ці питання Іван Плачков збирається звернути особливу увагу.

При цьому він сподівається, що його особисті відносини з Віталієм Кличком не зміняться через рішення очолити наглядову раду «Київенерго». «Життя все розставить по своїх місцях, але на це потрібен час. Я ж і надалі підтримую принципи та ідеологію «УДАРу», – додав він.

У фракції «УДАР» зазначили, що з розумінням ставляться до бажання Івана Плачкова реалізувати себе як професіонала в енергетичні галузі. Представники фракції підкреслили, що вважають європейською та цивілізованою практикою, коли політик та депутат, приймаючи рішення, котрі можуть бути неоднозначно використані опонентами, публічно складає з себе повноваження, а не тримається за своє крісло. «Деякі депутати Верховної Ради могли би повчитися цьому», – додають в «УДАРі».

Прес-служба

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.