Ділові кола України готові до поглиблення стратегічного партнерства з Росією

Промислово-підприємницьке середовище України позитивно сприймає активізацію роботи Українсько-російської міждержавної комісії, засідання якої відбулося вчора в Ялті під головуванням президентів обох країн. Це перше зібрання такого рівня за останні два роки, яке сприяло поглибленню міжособистісного спілкування керівництва України і Росії в контексті зміцнення взаєморозуміння й довіри, розгляду на рівні виконавців – міністерств і відомств – цілої низки питань щодо поглиблення двостороннього партнерства. Про це каже президент УСПП, народний депутат України Анатолій Кінах.

За його словами, в ході засідання Українсько-російської міждержавної комісії підписано дуже важливий документ про стратегічне партнерство України і Росії, ціла низка відповідних міжгалузевих угод – від співпраці в сфері освіти до спільних дій у разі надзвичайних, техногенних й природних подій. «Важливо те, що в ході засідання Комісії ще раз наголошено на величезних можливостях, які існують в України і Росії для підсилення торговельно-економічної, інвестиційної, наукової й освітянської співпраці», - зауважив А. Кінах.

Не менш важлива, на думку лідера промислово-підприємницької спільноти, угода між Україною і Росією підписана в сфері енергетики. Вона передбачає синхронізацію роботи наших енергосистем, що позитивно вплине на їх надійність, особливо в екстремальних ситуаціях, і дасть можливість підвищити енергетичну безпеку обох держав. Позитивно також і те, вважає А. Кінах, що перед засіданням Комісії урядом України затверджено техніко-економічне обґрунтування будівництва в Кіровоградській області спільного українсько-російського підприємства з виробництва палива для атомних станцій. Це має для України принципове значення, особливо виходячи з того, що питома вага електричної енергії, яка виробляється на АЕС в Україні, складає до 47% від загального обсягу.

«Ділові кола України і Росії підтримують також поставлене президентами наших держав завдання тримати на високому рівні двосторонній товарообіг, який у минулому році становив 56 млрд. дол., що складає 34% від зовнішнього товарообігу України. Для цього варто підсилити взаємодію країн у таких перспективних напрямах як авіабудування, до речі, перші контракти з постачання літаків Ан-158 вже підписані, продовжується також і програма з виробництва Ан-70, ракетно-космічна сфера, енергетичне машинобудування тощо. Сам факт засідання Комісії та її результати дають можливість лише поглиблювати стратегічну співпрацю між нашими державами на принципах рівноправного партнерства, взаємної довіри і поваги», – резюмує Анатолій Кінах.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.