Йосип Запаловський: Ми і надалі стосунки з представниками бізнесу будуватимемо на принципах конструктивізму та дієвого діалогу

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі обласної ради, про це голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський сказав на засіданні регіональної ради підприємців у Житомирській області, яке відбулося 12 березня.

«Економічне зростання та поліпшення добробуту людей великою мірою залежить від розвитку малого та середнього бізнесу. А тому органи влади та органи місцевого самоврядування області своїми важелями впливу активно допомагають і допомагатимуть в подальшому становленню та успішній діяльності підприємців», - наголосив голова обласної ради. Він нагадав, що для узгодження дій у цьому напрямку минулого року між регіональною радою підприємців, обласною радою та обласною державною адміністрацією було укладено угоду про партнерство. І повідомив, що Житомирська обласна рада на виконання цього публічного документу з метою створення сприятливого бізнес-середовища в регіоні постійно координує свою діяльність із посадовцями місцевого самоврядування, міськими, сільськими та селищними головами. «Ми залучаємо представників самоврядної гілки влади до роботи над прискореним переглядом регуляторних актів на місцях, створенням спрощеної системи дії дозвільних центрів, активного сприяння у виділенні підприємцям облаштованих приміщень для їх діяльності, надання інших належних діючим законодавством адміністративних послуг», - зазначив Йосип Запаловський.

Голова обласної ради також повідомив, що з метою підтримки суб’єктів малого та середнього бізнесу рішенням сесії обласної ради від 28.12.10 № 58 прийнято Комплексну програму підтримки малого підприємництва у Житомирській області на 2011-2012 роки. У минулому році на виконання її заходів з обласного бюджету було спрямовано 500 тис. грн. Таку ж суму з обласного бюджету передбачено на 2012 рік. Кошти спрямовано, в тому числі на підтримку діяльності дозвільних центрів, а також на проведення навчальних семінарів для підприємців-початківців.

Про наміри активно та дієво співпрацювати з представниками малого та середнього бізнесу на користь кожної територіальної громади області заявив на зібранні голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук. Він сказав, що є і буде послідовним лобістом інтересів житомирських підприємців в Кабінеті Міністрів України. І додав, що ціла низка завдань, які було окреслено представниками бізнесу Житомирщини спільно з владою за останні два роки, як пріоритетні, та внесено на розгляд Уряду та Президента України, були підтримані і знайшли своє відображення у прийнятих нормативно-правових актах нашої держави.

На засіданні регіональної ради підприємців в Житомирській області було розглянуто такі питання: дозвільна система у сфері господарської діяльності; отримання лімітів на утворення та розміщення відходів; проблеми підключення малих архітектурних форм (МАФів) до мережі електропостачання; про напрямки фінансування на 2012 рік заходів Комплексної програми підтримки малого підприємництва в Житомирській області на 2012 рік та інші.
У роботі зібрання взяли участь: заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Никитюк, начальник головного управління економіки облдержадміністрації Зінаїда Янченко, керівники підприємств малого, середнього та великого бізнесу області, представники громадських об’єднань підприємців, керівники регіональних дозвільних служб області.

Засідання провів голова регіональної ради підприємців в області Валерій Онопрієнко.
Довідкова інформація. За даними Державної реєстраційної служби України, на початок 2012 року на Житомирщині було зареєстровано 147,5 тис. суб’єктів господарської діяльності, і це на 4 відсотки більше, ніж у цьому періоді 2011 року. Із загальної кількості суб’єктів господарювання 124,2 тисячі (або 84%) - це фізичні особи-підприємці та 23,3 тисячі (або 16%) - юридичні особи.
За минулий рік зросли податкові надходження до бюджету від діяльності суб’єктів малого підприємництва на 61% порівняно із 2011 роком і становили 286,4 млн. грн., або на 74% більше, ніж за 2009 рік.

Податкові надходження до бюджету від діяльності суб’єктів малого підприємництва у 2011 році забезпечили 20,2% надходжень до загального фонду місцевих бюджетів області та 78,3% надходжень до обласного бюджету.
За підсумками 2010 року, обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) малими підприємствами склав 6 млрд. грн., або на 4,4% більше порівняно з 2009 роком.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.