Не можна протиставляти народи

Якими б складними та гострими не були двосторонні відносини між Україною і Російською Федерацією, суперечки потрібно вирішувати таким чином, щоб у жодному випадку не зруйнувати потужний фундамент довіри й поваги, який існує між нашими народами. Про це в ефірі 5 каналу заявив президент УСПП, народний депутат, радник Президента України Анатолій Кінах.

«Я неодноразово казав російським колегам, що у нас багато складних питань. Але ми є двома незалежними державами, які мають розвивати свої відносини на рівноправній основі, умовах взаємної довіри й вигоди та вирішувати спірні питання мирним цивілізованим шляхом. Дуже прикро, що в ході двосторонніх суперечок між Україною і Росією наші партнери не гидують сумнівними прийомами, в тому числі ¬– спробою протиставити наші народи. І природна під час президентських виборів політична напруженість не є в такому випадку виправданням. Це неправильно, це величезна політична помилка тих, хто користується такими підходами», - зауважив А. Кінах.

На його переконання, Україні потрібно демонструвати витримку, не йти на провокації та робити свою справу. Перш за все, необхідно пришвидшити виконання свого домашнього завдання – підсилити енергетичну політику, виробити енергетичну стратегію та реалізувати ряд програм з енергозбереження й енергофективності, щоб суттєво скоротити імпорт природного газу. «Необхідно відкинути емоції та продовжувати двосторонні переговори. Не «плакатися в жилетку», не шукати будь-де «руку Кремля», а потужно виконувати своє домашнє завдання. Україна – енергетично самодостатня держави. Тому досягнуті результати якраз і будуть відповіддю нашим опонентам», - переконаний політик.

Анатолій Кінах також вважає, що коли мова йде національні інтереси, а енергетична політика відноситься до питань національного значення, важливо забути про поточну політичну кон’юнктуру, міжособистісну конкуренцію і на основі об’єднаних зусиль влади й опозиції захищати інтереси держави та її народу.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.