"Газпром" нарахував Україні понад 5 мільярдів доларів боргу за газ

"Газпром" нарахував Україні понад 5 мільярдів доларів боргу за газ
Сьогодні в день, коли минає три місяці відтоді, як Росія повністю припинила поставки газу в Україну, у "Газпромі" вирішили нагадати про борги НАК "Нафтогаз України". У російській компанії озвучили цифру у 5,3 млрд доларів.

"У зв'язку з хронічними неплатежами "Нафтогаз України", в повній відповідності з чинним контрактом купівлі-продажу, переведений на систему передоплати. Перспективи взаємовідносин компаній у цьому напрямку повністю залежать від вирішення питання погашення заборгованості", наголосила прес-служба "Газпрому" після засідання Ради директорів компанії.


Водночас Москва переймається, аби Європа взимку не змерзла і щоб транзит газу через Україну відбувався без перебоїв.

"Учасники засідання підкреслили, що надійність цих поставок може бути забезпечена тільки за умови суворого виконання "Нафтогазом України" контракту на транзит. Рада директорів доручила правлінню продовжити роботу в рамках укладених між "Газпромом" і "Нафтогазом України" контрактів про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України і про купівлю-продаж природного газу, включаючи врегулювання заборгованості українською компанією за поставлений газ. Правлінню також доручено вжити заходів з мінімізації ризику зриву транзитних поставок газу європейським споживачам в осінньо-зимовий період 2014-2015 років", - підкреслили в "Газпромі".

Нагадаємо, переговори щодо ціни на російський газ для України, мали відбутися 20 вересня в Берліні. Проте зустріч перенесли на невизначений термін уже вчетверте. Цього разу - через Росію. Тим часом Путін заявив, що РФ готова до чергового раунду газових переговорів з Україною.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.