Мер Житомира переміг керівників малих міст і став «найенергоефективнішим»

Мер Житомира переміг керівників малих міст і став «найенергоефективнішим»
6.11.2013, Новини
У ході диспуту під час бліц-дискусії мери міст Житомира (Володимир Дебой), Долини (Володимир Гаразд), Сєвєродонецька (Валентин Козаков) та Бурштина (Петро Курляк) представили конкретні проекти, за якими сьогодні працюють міста, та результати, яких вже вдалося досягти.

«Міський голова Житомира акцентував, що місто у співпраці з НЕФКО та SIDA вже у минулому році втілило проект, за яким майже 3 млн. грн. було спрямовано на комплексне утеплення ДНЗ №41 та встановлення 1800 світлодіодних ліхтарів по вулицях і провулках міста. Економія від реалізації цього проекту становитиме близько 800 тис. грн. в рік. На разі місто працює, аби вже у наступному році розпочати втілення наступного проекту з НЕФКО – утеплення ще 19 закладів бюджетної сфери (школи, дитячі садочки, лікувальні заклади), а також створення енергоефективного кварталу із районною котельнею по вул. Домбровського, 30. Із ЄБРР та Фондом Е5Р Житомир підписав договір про залучення 15 млн. євро на модернізацію системи теплопостачання», - пише сайт мерії.

Також учасникам диспуту було запропоновано за 3 хвилини розв’язати кейс з енергоефективності – надати ефективні пропозиції щодо спрямування 200 тис.дол. США гранту на енергоефективні заходи за конкретною ситуацією (проект реалізовується в м. Луганськ, учасники є мерами м. Луганськ, необхідно було врахувати довідкову інформацію про місто, а також період втілення проекту – перед виборами).

Міський голова Житомира повідомив, що ці кошти було б ефективно спрямувати на придбання енергоефективного громадського електротранспорту, а також встановлення світлодіодних світлофорів і впровадження сучасного освітлення на нерегульованих пішохідних переходів.

За результатами спітчів та за результатами голосування студії Житомирський міський голова Володимир Дебой отримав 119 голосів та звання найбільш енергоефективного мера України.

Автор статьи: info

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.