Шлях до покращення стану будинку

Шлях до покращення стану будинку
2015 рік виявився дуже результативним по створенню ОСББ у місті Житомирі.
Було створено 14 нових об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Таким чином, було створено більше ОСББ ніж за 3 попередні роки разом.
Станом на січень 2016 року у місті Житомирі зареєстровано 71 ОСББ. Кількість ОСББ та ініціативних груп, які бажають створити об'єднання у своєму будинку, постійно збільшується.
Також управління муніципального розвитку нагадує, що 1 липня 2015 року вступив у дію Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», згідно якого з 1 липня 2016 співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради. У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, який проводиться в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері житлово-комунального господарства.

Активні та свідомо-небайдужі громадяни, ініціативні групи населення, які хочуть покращити стан свого багатоквартирного будинку, створюють ОСББ, ефективно управляють своєю співвласністю та користуються рядом значних переваг для ОСББ:
1.Самостійне визначення розміру внесків;
2.Гарантоване проведення одного виду капітального ремонту за кошти місцевого бюджету;
3.ОСББ не платить ПДВ у розмірі 20%, оскільки є неприбутковою організацією;
4.Залучення додаткових коштів на утримання будинку з джерел, які раніше не були задіяні або ж йшли на рахунок ВЖРЕПу (оренда підвалів, послуги телефонної, телевізійної і інтернет - зв’язки, парковка у дворі та інше);
5.Накопичення коштів на ремонтному та резервному фонді ОСББ, чого немає в будинках, які обслуговуються ВЖРЕП;
6.Для ОСББ гарантоване отримання прибудинкової території у власність, або в оренду.
7.Вільний вибір виконавця робіт та послуг, здійснення контролю;
8. Прозоре використання коштів;
9.Участь у Державній програмі енергоефективності.
Для створення ОСББ у власному багатоквартирному будинку необхідно виконати декілька простих кроків (Згідно Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку»).

Шлях до покращення стану будинку

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.