Переваги учасників ОСББ?

Переваги учасників ОСББ?
Створюється власниками житлових та нежитлових приміщень для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та територію.
ОСББ створюється на основі права сумісної власності і представляє лише співвласників нерухомості, щоб самостійно вирішувати – хто обслуговуватиме будинок, які будуть внески на його утримання (квартплата), кому здавати в оренду нежитлові приміщення, куди витрачати гроші тощо. Ефективне використання коштів і контроль приводять до якіснішого та раціональнішого утримання будинку.
Переваги об’єднання:
- самостійна участь у формуванні свого бюджету;
- визначення об’ємів внесків на зміст будинку;
- вибір представників робочих спеціальностей, які робитимуть ремонтні роботи, підрядників (вивезення сміття, дезінфекція та ін.) і умови роботи з ними, вплив на якість послуг, що робляться ними, самостійне визначення черговості робіт по поточному ремонту будинку;
- отримання 40% компенсації від держави для проведення енергоефективних заходів.

В результаті:
1. Підвищується зацікавленість, відповідальність і, як наслідок, ефективність управління загальною власністю, покращується житлово-комунальне обслуговування.
2. Колишній власник зобов’язаний взяти участь в першому після приватизації капітальному ремонті будинку – створення ОСББ «притягує» з місцевого і державного бюджетів кошти на капітальний ремонт будинку.
3. З ОСББ співвласники будинку набувають повноцінного представника своїх інтересів, як перед державними органами, так і перед комунальними службами і іншими юридичними особами.
4. ОСББ гарантовано отримує прибудинкову територію у власність або в оренду.
[center][/center]5. Залучення додаткового доходу на зміст будинку з джерел, які раніше не були задіяні або ж «поглиналися» ЖЕК (оренда підвалів, послуги телефонної, телевізійної і інтернет-зв’язки, парковка у дворі та інше).

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.