Як поліпшити якість комунальних послуг у Житомирі

Як поліпшити якість комунальних послуг у Житомирі
В Житомирі Управління муніципального розвитку початок активну роботу з реформування житлового господарства шляхом створення конкурентного середовища на ринку послуг з утримання житлового фонду, формування нової системи управління житловим фондом, впровадження ефективного власника житла.

Про це Журналу Житомира повідомив начальник управління муніципального розвитку міської ради Артем Ражев.

«Одним з основних шляхів вирішення цього питання є об'єднання співвласників багатоквартирного будинку як ефективного власника будинку. Крім того, це шлях, яким пішли у свій час більшість східноєвропейських країн. Управлінням проводиться роз'яснювальна робота для ініціативних груп по створенню ОСББ, проводяться інформаційні зборів для мешканців багатоквартирних будинків з метою поширення переваг створення ОСББ в будинку », - зазначив А.Ражев.

ОСББ - юридична особа, створена власниками для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання неподільного та загального майна. ОСББ є неприбутковою організацією (ПДВ в розмірі 20% на відміну від КВЖРЕП не сплачується). Розмір внеску на утримання будинку та території визначається виключно загальними зборами власниками квартир цього будинку.

Слід зазначити також, що 35 сесією 6 скликання Житомирської міської ради від 4 квітня 2014 прийнято рішення про виділення з бюджету міста коштів на капітальний ремонт житлового фонду за умови створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Передбачена сума 3 млн. гривень

Для можливості отримання фінансування з місцевого бюджету на проведення конкретного виду робіт, вам потрібно прийняти рішення про створення в будинку ОСББ, зареєструвавши його в установленому законом порядку і визначити пріоритетність ремонту конкретних мереж або елементів будівлі.

Рішення щодо поліпшення якості комунальних послуг і стану вашого будинку - у ваших руках!

За консультацією та допомогою по створенню ОСББ у вашому будинку, звертайтеся до управління муніципального розвитку (каб. № 264), довідки за телефоном (0412) 48-12-00.

Детальніше про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку в розділі ОСББ .

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.