Як побудувати будинок з газобетону

Як побудувати будинок з газобетону
Будівництво будинків з газобетону здійснюється в кілька етапів.
Етап 1. Попередня підготовка майданчика для будівництва
На даному етапі необхідно встановити огорожу, потім здійснити монтаж освітлення, підготувати будівельні ліси. Додатково за допомогою фахівців провести геодезичні виміри, визначити положення осей майбутнього будинку, визначити нульовий горизонт (рівень підлоги першого поверху будівлі). Далі слід підвести всі зовнішні комунікації.
Етап 2. Доставка і зберігання газобетону
Якщо при покупці блоків ви не змогли замовити їх доставку до місця будівництва і змушені доставляти матеріал самі, то враховуйте наступні факти:
Газобетон має бути упакований в герметичну плівку. Волога не повинна потрапляти на матеріал при транспортуванні. Газобетон необхідно надійно зміцнити при перевезенні (можна використовувати м’які стропи), щоб запобігти можливим механічні пошкодження. Зберігання газобетону здійснюється в сухому прохолодному місці під навісом. Матеріал бажано уберегти від впливу атмосферних опадів.
Етап 3. Готуємо фундамент під будинку з газобетону
Застосування газобетону недивлячись на те, що газобетон відносять до легких матеріалів, на фундаменті для дому економити не варто. Якісний фундамент повинен забезпечувати сталість форми будівлі. Найбільш прийнятним варіантом фундаменту для будинків з газобетону буде плита із залізобетону. Вона забезпечить мінімальні усадкові деформації.
Етап 4. Укладання стін з газоблоків
Укладання стін з газоблоківГазоблоки — зручний легкий матеріал, він не викликають витікання і видавлювання клейового розчину. Стіни викладаються без пауз. Для несучих стін необхідно використовувати блоки відповідних розмірів (375-400 мм). Міжкімнатні стіни будують з блоків з габаритними параметрами не «250 мм, декоративні перегородки — близько 100 мм. Для роботи з газоблоками використовуються спеціальні інструменти.
Етап 5. Армування та деформаційні шви
В процесі експлуатації будь-яку будівлю піддається різним навантаженням (перепади температур, вітер, осадження грунту і т.д.). Щоб уникнути деформації, кладка з газобетону армується. Також може бути застосоване армування скловолокнистою сіткою оздоблювальних шарів, що дозволить запобігти можливий вихід тріщин на поверхню. Проект армування складають фахівці виходячи з вимог, умов функціонування будинку і його особливостей.
Етап 6. Перекриття
При будівництві будинків з газобетону як перекриттів використовують такі види плит: 1) плити з газобетону; 2) бетонні багатопустотні плити. Перший вид плит має ряд переваг, сходячи з властивостей матеріалу: високу несучу здатність, низьку теплопровідність (стать завжди буде теплим), гладку геометрію, високу пожежобезпечність. Використання газобетонной плити припускає наявність армованого кільцевого поясу з важкого бетону для забезпечення стійкості будинку. Другий вид плит застосовується, коли відстань між несучими стінами> 6 м. Спиратися така плита повинна на розподільчий пояс з монолітного залізобетону.
Етап 7. Зниження втрат тепла в будинках з газобетону
Показники теплопровідності будівель з газобетону вище, ніж у дерев’яних будівель. Грамотне будівництво будинків з газобетону дозволить уникнути утворення «містків холоду», де спостерігається великі втрати тепла. Тому додаткове утеплення стін з газоблоків не виробляють (при використанні спеціального клею для кладки). Вікна, дах і фундамент слід утеплювати в стандартному порядку.
Етап 8. Зовнішня обробка при будівництві будівель з газобетону
Зовнішня обробка при будівництві будівель з газобетонуСхема кладкіГазобетонние стіни не рекомендується облицьовувати пеностекольнимі плитами або плитами з спінених пластмас, а також штукатурити із застосуванням полімерних розчинів і фарбувати повітронепроникними фарбами.
Етап 9. Внутрішнє оздоблення будівель з газобетону
Внутрішнє оздоблення може бути реалізована як із застосуванням паронепроникних коштів, так і з застосуванням паропроникних матеріалів. У першому випадку будівля не буде «дихати», при цьому зовнішні стіни зможуть набагато довше мати гарний вигляд. У другому випадку будівля будинок збереже свою здатність «дихати», створюючи більш комфортний клімат всередині приміщень. Важливо пам’ятати, що обробка внутрішніх і зовнішніх стін не повинна проводитися матеріалами різних типів, тобто якщо обробка зовнішніх стін ведеться із застосуванням паропроникних матеріалів, то і внутрішні стіни також необхідно обробляти паропроникними засобами.



Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.