Забудовники підтверджують свою платоспроможність

Забудовники підтверджують свою платоспроможність
У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4500 "Про регулювання містобудівної діяльності", де пропонується підтверджувати платоспроможність забудовника банківськими гарантіями.
Згідно законопроекту, забудовники повинні обов'язково підтверджувати свою платоспроможність для виконання кошторису об'єктів будівництва, IV і V категорій складності. Зокрема, пропонується внести зміни до статті 37 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", де серед вимог отримання дозволу на проведення будівельних робіт передбачено наявність безвідкличної банківської гарантії, бенефіціарами якої виступають всі кредитори замовника або генерального підрядника.
Законопроект виключає можливість отримання дозволу на проведення будівельних робіт, без підтвердження платоспроможності.
За словами авторів законопроекту, після прийняття змін, до будівництва не допускатимуться неплатоспроможні забудовники. Це все мінімізує кількість махінацій з інвестиціями в будівництво та допоможе скоротити кількість незавершених об'єктів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.