Поспішайте з оформленням субсидій

Поспішайте з оформленням субсидій
У Кабінеті Міністрів розповіли, коли потрібно звертатися за субсидією на житлово-комунальні послуги новим претендентам на відшкодування. За словами віце-прем'єр-міністра Павла Розенка, ті родини, які хочуть оформити субсидії після підвищення тарифів на комуналку, повинні звернутися із заявою до відповідних органів вже зараз. Загалом, очікується до 2,5 млн домогосподарств, які вперше будуть звертатися за компенсацією.
"Зважаючи на досвід попереднього року, треба організувати прийом заяв від громадян – щоб вони робили це раніше, не починали оформлювати субсидію з початком опалювального сезону. А робити вже сьогодні. Щоб потім не створювати ажіотажу", - сказав чиновник. При цьому, тим людям, яким раніше нараховували субсидію на оплату ЖКП, переоформлять її автоматично. Розенко також заявив, що цього року уряд очікує до 8 млн отримувачів субсидій.
Через два місяці, з 1 липня 2016 року, в Україні майже вдвічі зростуть ціни на гарячу воду. Це викликано зміною тарифів на газ із 1 травня, коли для всіх абонентів установили єдину ціну в 6879 грн за тисячу кубометрів. Нові прогнозовані тарифи на гарячу воду затвердила Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Тож скоро один кубометр води коштуватиме 63-78 грн залежно від підприємства-надавача послуги. Тарифи різняться, бо компанії задля підігріву води використовують різні види енергії – газ чи вугілля.
Глава Кабміну Володимир Гройсман заявив, що українські родини, які будуть неспроможні оплатити житлово-комунальні послуги за новими тарифами, сплачуватимуть близько 10% від загальної суми платіжки. Решту компенсує держава – субсидіями.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.