Як зробити форму для садової доріжки

Як зробити форму для садової доріжки
Але дизайн каменю або цегли далеко не єдиний можливий. Форма доріжок може бути найрізноманітнішою і гармонійно поєднуватися зі стилістикою самого саду.

Один з варіантів форми для садової доріжки може стати звичайні форми для випікання в духовці з силікону. Головне, при роботі з ним треба бути обережним, так як вага готових бетонних каменів дуже великий, не складе праці випадково порвати її. Вибір таких форм величезний, від простих прямокутних або круглих, до імітації форм метеликів, сердечок і т. д.

Так само можна використовувати пластикові контейнери, призначені для зберігання. Досить відрізати їх по потрібній висоті, і готова пластикова форма.

Підійде і природний матеріал. Наприклад, при заливці розчину прямо на великий лист лопуха, виходить імітація листа з усіма його прожилками. Але це підійде скоріше для створення декоративної стежки, ніж для повноцінної доріжки.

Приклад створення красивої мозаїчної плитки в саморобній формі

Краще всього, якщо камінь буде заливатися монолітним блоком, без поділу на окремі фрагменти. В якості основи підійде кругла або прямокутна форма для випікання з антипригарним покриттям. Або будь-яка з перерахованих вище.
Щоб застиглий камінь не прилип до форми при перевертанні і щоб зберегти гладкість внутрішнього покриття, його змащують відпрацьованим маслом або вазеліном.

Її повністю заповнюють розчином цементу, всередину поміщаючи шматок арматури. В якості декору треба заздалегідь підготувати шматочки старої керамічної плитки або тарілок, а так само різні камінчики, шматки дзеркала, бусинки або стрази, одним словом все, що захочеться прикрасити доріжку.

Щоб не поранитися, роблячи елементи мозаїки, тарілки і плитку поміщають в марлевий мішечок і обережно постукують молотком. Потрібно домогтися того, що вони розжаряться на шматки середнього розміру, а не перетворяться в пил. В результаті вийшов матеріал, сортують, відбираючи подібні елементи.

Далі треба приготувати липку основу. Можна просто на водний клей приклеювати елементи до звичайної папері. Або використовувати спеціальну липку плівку. Її можна придбати в магазинах, що торгують продукцією для виготовлення реклами. Вирізавши плівку точно за розміром форми, з неї знімають захисний шар і укладають липкою стороною догори. Поверх починають розкладати елементи майбутньої мозаїки, щільно притискаючи до плівці. Їх лицьова сторона повинна бути звернена донизу, так як зверху буде заливатися розчин.
Можна піти й іншим шляхом. Форма заповнюється розчином, армується і вирівнюється шпателем. І прямо зверху на неї укладають прикраси, вдавлюючи на потрібну глибину. Але в цьому випадку укладений елемент вже не вийде прибрати безслідно, тому перший варіант кращий.

Після завершення робіт, її залишають застигати на добу або двоє, в залежності від товщини каменю. Після цього, на неї кладуть шматок фанери і акуратно перевертають і знімають форму. Плівка легко знімається самостійно, а для зняття паперу з клеєм слід її розмочити теплою водою.

Форма для садової доріжки з відбитками

Ще одним способом створення оригінальної форми для виготовлення доріжок своїми руками є опалубка для розчину з відбитками.
Він завоював свою популярність завдяки безмежному польоту фантазії при створенні тропів у своєму саду. З його допомогою можна створювати красиві рослинні візерунки або сліди таємничих звірів.
Принцип створення основи ідентичний роботі з мозаїчною плиткою, описаної вище. Тільки замість занурення на дно камінчиків і скелець, зверху роблять відбитки на ще несхватившемся розчині.

Часто для відбитків вибирають руки або ноги, головне, не забути їх попередньо змастити шаром вазеліну. Якщо не вдалося дістати руку акуратно і краю трохи пом'ялися, їх можна згладити за допомогою вологої губки, але перед цим розчину треба трохи схопитися (хвилин 20-30). Після коригування, форму залишають до повного висихання.
Крім цього такі форми для доріжок прийнято декорувати черепашками, листям і гілочками, різними формочками або печатками.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.