Керівництво по купівлі земельної ділянки під будівництво

Керівництво по купівлі земельної ділянки під будівництво
КРОК 1 Список пріоритетів у підборі ділянок

Перш ніж почати пошук ділянки для будівництва будинку, знайдіть час, щоб скласти список пріоритетів. Ви, можливо, не зможете дозволити собі купити землю під ідеальний будинок своєї мрії, тому потрібно буде вирішити, де піти на компроміс, а де твердо дотримуватися ваших умов.

Деякі ключові питання, які допоможуть скласти такий список:

Відстань. Наскільки далеко ви готові добиратися до міста, місця роботи, магазинів, зупинок громадського транспорту?
Район та населені пункти. Визначте перелік конкретних населених пунктів, районів або напрямків в яких буде проводитися пошук. Можна піти від зворотного – визначивши перелік місць, в яких ви б точно не хотіли будувати будинок.
Установи. Підходять вам місцеві школи, садки, поліклініка?
Фізичні характеристики.Ви шукаєте лісову територію, відкритий простір, високо на схилі пагорба з видом на огругу, з доступом до води? Є ще щось важливе?
Сусіди. Ви хочете самотнього життя в сільській місцевості? Або ви будете щасливішими в щільній усталеній забудові, де ви будете бачити сусідів регулярно, і де діти зможуть знайти багато приятелів поруч? Це буде котеджне селище або будиночок у селі?
Комунальні послуги. Які комунальні послуги повинні бути доступні: вода, каналізація, електрика, природний газ, кабельне телебачення, високошвидкісний доступ в Інтернет?
Під’їзні шляхи. Достатньо буде ґрунтової дороги або потрібен асфальтний під’їзд? На якій відстані від основної магістралі може перебувати місце під забудову?
Витрати. Які витрати для вас прийнятні за підведення комунікацій або підключення до існуючих?Особливо це витратним може бути у випадку з газом і електрикою.
Розмір ділянки. Наскільки велика площа необхідна?Буде будиночок з великою площею землі або достатньо невеликий наділ, який буде дешевше і в той же бюджет можна буде підібрати краще місце?
Склавши такий список, ви зможете видати конкретне завдання рієлтору, або для себе спростити аналіз існуючих пропозицій на ринку ділянок під будівництво будинку.

КРОК 2 Список потенційних ділянок під будівництво будинку

Для віибору ділянок по виділеним критеріям використовуємо:

-інформацію з спеціалізованих онлайн сервісів
-місцеві друковані видання
-послуги ріелтора.

КРОК 3. Які й кому задати питання до покупки земельної ділянки

Як тільки ви визначитеся з переліком ділянок, які вам подобаються, починайте їх оглядати і пройдіться по кожній з них списком контрольних питань. Це допоможе вам визначити плюси і мінуси і не упустити важливих деталей.

На даному етапі може знадобитися спілкування з:

-власником (або його представником)
-юристом
-геодезистом
-землевпорядником місцевої ради
-компаніями, постачальниками комунальних послуг
-бурильниками свердловин
-монтажниками септиків
-сусідами
-дільничним інспектором
-будівельникам.
Усуньте як можна більше невизначеностей, перш ніж сформувати ваш варіант ціни, і зробити пропозицію про купівлю земельної ділянки.

Пам’ятаєте! Купівля неправильної земельної ділянки під будівництво будинку може бути дуже дорогим досвідом.
Природно, що основним питанням є: чи Можу я використовувати ділянку, так як я планував і чи адекватна за неї запрошену ціну? І якщо відповідь «Так» то далі починаємо набагато більш детальне вивчення…

КРОК 4 Оцінка вкладень у земельну ділянку під будівництво будинку

Витрати на розвиток ділянки можуть значно варіюватися в залежності від грунту, ухилу, ваших планів забудови, і місцевих витрат на підключення до комунікацій.

Оскільки багато витрат на розробку ділянки не очевидні, вони можуть вплинути на значне перевищення очікуваного кошторису або зірвати проект в цілому. Тому важливо скласти реалістичну оцінку витрат по поліпшенню ділянки, коли ви купуєте землю без комунікацій. І навіть при купівлі ділянки з комунікаціями, переконайтеся, що ви знаєте, що саме включено у вартість і чи не доведеться вам платити додаткові внески (наприклад, газ може бути в 1м. від ділянки, але за його підключення доведеться заплатити значну суму).
Отже, у додаток до ціни купівлі землі, переконайтеся, що ви детально опрацювали всі можливі витрати по ділянці.

КРОК 5. Зробіть свою пропозицію продавцю

Отже, ви провели серйозну підготовчу роботу. Ви задали багато питань продавцю, представникам комунальних служб, сусідам, консультувалися з фахівцями і пропрацювали попередній бюджет для підготовки ділянки під будівництво будинку.

Тепер ви володієте самим потужним інструментом для будь-яких переговорів – знанням. Оскільки чим більше інформації про нерухомості ви маєте, тим краще і більш обгрунтовано ви зможете торгуватися

Якщо ви переглянули достатнюя кількість земельних ділянок у цьому районі, ви будете розуміти те, у скільки продавці тут оцінюють свою нерухомість. Пам’ятайте також, що ціна в оголошеннях це не реальна ціна угоди, це всього лише «хотілки» продавців

Тепер для ведення переговорів вам потрібно акцентувати увагу на недоліках ділянки і вказувати на визначену вами вартість усунення таких недоліків. Ці суми і можуть ставати предметом торгу.

Сподіваємося, що наведена нами інформація, дозволить вам придбати найкращий ділянку, уникнувши при цьому необґрунтованих витрат.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.