Яким має бути новорічний стіл-2017?

Яким має бути новорічний стіл-2017?
Прийдешній 2017 рік відповідно до східного календаря пройде під заступництвом Вогненного Півня. Що відомо про Півника? Він птах хоч і домашній, і простий, але при цьому дуже забіякуватий, запальний і «легко займистий».

У деяких країнах півнячі бої навіть виведені в окремий вид спорту. Цей птах завжди тримає дисципліну в своєму курнику, а його підлеглі курочки знають, хто в домі господар.

Чим харчується півник відомо всім – це і зернові, і овочі-фрукти. Само собою, переваги майбутнього господаря року потрібно врахувати, складаючи меню до новорічного столу.

Ось три умови, дотримуючись яких при приготуванні новорічних страв, можна задовольнити і Вогненного Півня, і гостей, присутніх зустріти Новий 2017 рік:

1. Всі страви на новорічному столі повинні бути яскравими і барвистими, як сам Півень. Домогтися цього ефекту допоможе залучення в рецептуру інгредієнтів сміливих яскравих кольорів;

2. Не варто забувати, що півень – птах травоїдний, а значить, рецепти страв повинні бути легкими, не тільки як данина поваги символу року, а й ще щоб дати можливість гостям спробувати все, що є на столі, а не з відчуттям важкості в животі відправитися по домівках відлежуватися всі вихідні;

3. Як виходець із села, Півень звик до простої їжі, а тому «морочитися» з рецептами від шеф-кухарів елітних ресторанів, маринуючи грушу в вині 1812 року і начиняючи її креветками не варто. Але це зовсім не означає, що вдасться відстрілятися черговими «Шубою» і «Олів’є», без них, звичайно, нікуди, але краще приготувати страву, в якій немає екзотичних складових, однак, звичайні і звичні всім інгредієнти постануть в незвичайному світлі.

Яким має бути новорічний стіл-2017?

Які продукти особливо любить Півень

Якщо при складанні меню стоїть завдання не тільки смачно нагодувати домашніх і гостей, але ще і задобрити господаря наступаючого року для його подальшого заступництва протягом усього 2017 року, потрібно запам’ятати головне табу – на новорічному столі не повинно бути курки.

Куряче м’ясо настільки невід’ємна частина більшої половини новорічних страв, що багато хто може злякатися і вирішити, що готувати тепер просто нічого, раз курки на столі не буде. Це зовсім не так!

Ось лише приблизний перелік продуктів, які можна і потрібно використовувати при приготуванні святкових новорічних страв

-Найбільше на столі повинно бути овочів. Це можуть бути салати, овочевий шашлик, овочі, запечені в духовці в горщиках і фаршировані овочі. Варіантів приготування існує величезна кількість;
-Не варто забувати і про фрукти. Їх не тільки додають в десерти, ними закушують вина, прикрашають столи, додають в гарячі страви, кладуть в салати;
-На столі має бути багато зелені. Незважаючи на те, що за вікном зима, доведеться роздобути побільше різної зелені, щоб додати її до всіх можливих страви і прикрасити стіл, щоб він був «квітучим»;
-Не варто скупитися на борошняні вироби. Домашні пиріжки, маленькі бутерброди-канапе – все це Вогняний Півень схвалить, та й ті, що зібралися за святковим столом гідно оцінять. А якщо хліб для бутербродів приготувати своїми руками за якимсь унікальним рецептом – з кунжутом, часником, кмином або томатом, навколишні точно оцінять це належним чином;
-Злакові і крупи – це основна їжа Півня. Якщо замість звичної картоплі гарніром до основною стравою стане рис, це і урізноманітнить, і полегшить новорічне меню;

Ну який же Новий Рік без … м’яса! Ну не можна курку, і не треба. Її і протягом року наїдаються все вдосталь, а ось вміло приготовлену свинячу рульку, телятину або баранину за особливим рецептом спробувати в Новий рік – це вже інша справа;
Якщо вже сільська пташка господарювати буде в 2017 році, то молочні продукти теж повинні бути на столі – салати краще мастити не майонезом, який за стільки років приївся, а соусом зі сметани і зелені, потрібно обов’язково поставити на стіл сирну тарілку – вона стане відмінною закускою до вина і шампанському;
З алкогольних напоїв кожен вибере з чим зустріти свято на свій смак, проте коктейлі на столі повинні бути обов’язково. Красиві, яскраво прикрашені, з парасольками, трубочками і скибочками фруктів. Адже недарма cock tail перекладається як «півнячий хвіст»!

Поради по сервіруванню столу

Оскільки разом з Новим роком намічається зустріч домашньої птиці, правда Вогняної, в оформленні столу доречно буде використовувати стиль кантрі. В цьому напрямку основним принципом є простота, природність, наближеність до природи і села.

Контраст вогненності Півня і його сільського походження дає величезний простір для дизайнерської думки господині, яка готується до зустрічі Нового 2017 року. На перший погляд простенький стіл буде наповнений яскравими і колоритними деталями:

-Білий порцеляновий посуд буде вигідно відтіняти яскраві страви;
-Скатертина і серветки повинні бути виготовлені з льону або бавовни;
-Серветки повинні бути яскраво-червоного кольору – Півень же Вогняний;
-На столі має бути якомога більше аксесуарів з натуральних матеріалів – дерев’яний піднос, плетений кошик для хліба, дерев’яна сільничка;
Привітати Вогненного Півня можна, розставивши по столу невеликі свічки в червоних свічниках.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.