Скриплять двері: що робити?

Скриплять двері: що робити?
Чому скриплять двері?


Скрип дверей може провокувати декілька факторів. Визначити їх самостійно нескладно.
Спочатку просто повідкривайте двері, вслухаючись у звуки. Швидше за все, за їх характером вам відразу стане зрозуміле джерело їх виникнення. Якщо звук металевий, скреготливий або «верескливий», справа в петлях. Якщо тертя «дерев’яне» — дверне полотно перекошене по відношенню до коробки.

Як змастити дверні петлі?


Всі дверні петлі коли-небудь починають скрипіти: мастило між металевими елементами закінчується. Значить, потрібно його заповнити, тобто змастити петлі. Спосіб мастіння залежить від конструкції петель: відкриті вони або закриті.
Мастити відкриті дверні петлі елементарно — просто капніть зверху на них машинне масло з маслянки (або залийте за допомогою шприца). Але спочатку досліджуйте конструкцію петель: можливо на них є знімні заглушки. Тоді потрібно просто зняти заглушки і капнути масло.
Якщо конструкція петель така, що двері можна зняти (навісні), краще зробити це — змащування буде більш якісним. Хоча можна цього і не робити: досить підняти дверне полотно і підкласти під нього який-небудь предмет (шматок фанери, дощечку, рейку, старий журнал, і т.п.).
Є петлі, в яких передбачені отвори для змащення, тоді просто капаємо в них масло.
При не навісних дверях машинне масло потрібно закапати зверху в центр петлі — воно стече по осі конструкції і змаже її.
Також, якщо скриплять двері, можна вирішити проблему за допомогою шматочка графіту (м’якого). Покладіть його в петлю, при відкриванні/закриванні дверей він перетреться, і звук зникне. До речі, графіт використовують для видалення скрипу масивних вхідних, а також гаражних дверей, воріт, хвірток — він не боїться ні високих, ні низьких температур.

Якщо двері перекошені


Якщо полотно дверей «чіпляється» за коробку, видаючи при цьому звук, спробуйте наклеїти або прибити на місце тертя шматочок тканини, а краще шкіри.
Якщо полотно щільно «насідає» на коробку, двері доведеться зняти і підтесати. Хоча якщо площа тертя значна, то краще вдатися до регулювання петель: можливо їх необхідно підтягнути, закрутивши шурупи, щоб двері стали рівно.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.