Вовчі ями, паркани зі струмом і отруєна горілка: як українці захищають дачі

Вовчі ями, паркани зі струмом і отруєна горілка: як українці захищають дачі
Із закінченням дачного сезону господарі будинків намагаються убезпечити свої будинки від злодіїв. Ось тільки перестаравшись, самі ризикують потрапити в халепу, запевняють юристи. Журналісти "Сегодня" з'ясовували, як законно захистити садибу.
Бензопила, телевізор, насос, гітара і навіть ящик горілки – це далеко не весь перелік вкраденого на дачі у Антона Кривобокова. Тільки за цей рік злодії навідувалися двічі. "Ось шафа, все з шафи лежало на підлозі, мало приємного, копалися в особистих речах, в білизні", – розповідає Кривобоков.
У Олександри Веретейко з садиби виносили не тільки гроші, а взагалі все – від консервації до садового приладдя. "Мене п'ять разів обкрадали – самі залазили, вікна були всі старі і скло, либонь, виймали", – розповідає дачниця.
Перед від'їздом з дачі жінка ламає голову, як захистити будинок від грабіжників. Але копати вовчі ями, або розставляти капкани юристи не радять, тому що можна самим стати злочинцями.
"Особа може нести навіть кримінальну відповідальність за перевищення меж необхідної самооборони з одного боку, а також за незаконний, наприклад, оборот вибухових речовин", – попереджає юрист Ростислав Кравець.
Фахівці з безпеки зазначають: найкращий захист – створити ілюзію, що в будинку хтось є. "Купити таймери, які вставляються в розетку, вставляєте лампу, врозкид їх по всьому будинку, у різних кімнатах таймери повинні стояти по-різному, вони спрацьовують – вмикається світло. Це дає відчуття, що в будинку хтось є", – радить експерт Андрій Табачних.
Крім того, за словами фахівців, допоможуть сигналізація і хороші відносини з сусідами.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.