Топ-7 помилок при пранні речей в пральній машині

Топ-7 помилок при пранні речей в пральній машині
Пральна машина — корисний винахід для спрощення побуту людини. Користуючись пральними машинами, слід пам'ятати, що хаотично закинувши весь одяг, що назбирався за тиждень і засипавши будь-який пральний порошок, ми ризикуємо зіпсувати улюблені речі.
Ми розібралися, які помилки, що призводять до безповоротної загибелі одягу, ми найчастіше допускаємо, перучи речі в пральній машині.

1. Перевантаження пральної машини
Кількість білизни, яке допускається завантажувати в барабан пральної машини, лімітована. Не можна набивати машину «під зав'язку» — це загрожує швидкою поломкою деталей і погіршенням зовнішнього вигляду одягу, аж до потертостей і дірок.

2. Неправильна сортування речей перед завантаженням в машину
Перед завантаженням в пральну машинку речі необхідно сортувати за двома характеристиками — кольором і типом тканини.
Прати синтетичні речі з флісовими або шовковими забороняється, так само як і червоне з білим.

3. Розстебнута блискавка на одязі
Це чи не найважливіше правило перед завантаженням речей у пральну машину. Необачно залишена розстебнутою блискавка здатна своїми дрібними зубчиками пошкодити інші речі і стінки барабана машини.

4. Застебнуті гудзики на одязі
У випадку з гудзиками правило застібати не діє. Їх необхідно залишати розстебнутими. Це потрібно, щоб в процесі прання гудзики не відривалися і нитки, якими вони пришиті, не протиралися.

5. Надлишок миючих засобів
Речі, випрані в машинці з надлишком порошку або великою кількістю кондиціонером, пом'якшувачем води, гелями або капсулами для прання, ризикують бути знебарвленими, але не відіпраними.
Варто пам'ятати, що велика кількість миючих і пральних засобів гарантує появу піни і ускладнює прання речей.

6. Використання великої кількості відбілювача
Будь-які відбілюючі засоби, навіть з мінімальною кількістю хлору, мають знебарвлюючий ефект. Якщо постійно використовувати відбілювач в процесі прання, можна позбавити тканину міцності, форми і привабливого зовнішнього вигляду.
Альтернатива відбілювачів (навіть хороших і дорогих) — кип'ятіння у воді з додаванням лимонного соку.

7. Прання купальників в пральній машині
Купальні костюми виготовляють переважно з еластану і спандексу. Вони повністю синтетичні. Тому такий одяг забороняється відправляти на прання в машинку. Купальники рекомендується прати вручну в прохолодній воді. В окропі їх ні прати, ні полоскати можна, щоб тканина не розтяглася, не полиняла і не втратила форму.
Безумовно, крім виконання перерахованих вище порад необхідно правильно і своєчасно доглядати за побутовою технікою, зокрема, пральною машиною. Її потрібно регулярно мити, чистити гуму всередині і обов'язково давати їй висохнути, залишаючи після прання відкритою кришку.
Джерело: domik.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.