Як перевірити якість прального порошку

Як перевірити якість прального порошку
Ринок пральних порошків і всіляких засобів для прання по-справжньому величезний. Маса особливостей, властивостей і ароматів пральних порошків робить вибір прального засобу швидким і легким.
Заявлена на упаковці висока якість порошку може не відповідати його реальним характеристикам. Неякісні пральні порошки нерідко викликають потужні алергічні реакції (особливо у дітей), шкірні висипання, подразнення і навіть напади задухи.
Слід пам'ятати, що пральний порошок – це в першу чергу повністю хімічна суміш, що складається з отруйних для людини речовин. Тому підходити до його вибору слід вкрай уважно і обережно, щоб не нашкодити власному здоров'ю.
Щоб не користуватися неякісним і підробленим пральним порошком, ми розібралися, як можна перевірити його самостійно і убезпечити свою родину.

Спосіб 1
Щоб визначити якість прального порошку швидко і легко, необхідно розчинити у склянці води 1 столову ложку порошку і помістити в розчин невеликий шматочок звареного вкруту звичайного білка курячого яйця. Стакан з «експериментом» слід залишити на добу. Якщо після закінчення цього часу білок ніяк не змінив свого зовнішнього вигляду, перед вами порошок низької якості. Якщо яєчний білок пом'якшав або частково розчинився, порошок підходить для прання кольорових речей і видалення легких плям.
У разі якщо білок повністю розчинився, порошком можна прати білі і дуже брудні речі.

Спосіб 2
Якщо ви хочете порівняти якість прального порошку декількох марок, слід взяти ряд ємностей за кількістю зразків порошка. Далі потрібно налити в них по 50 мл теплої води і розчинити в кожній по 1/4 ч. л. тестованого прального порошку. Потім – додати в кожен зразок по 2 краплі зелені діамантовою (зеленки), розмішати і спостерігати за реакцією.
У склянці з пральним порошком високої якості з отбеливающими властивостями вода повинна швидко втратити колір (від зеленки).
Якщо вода, пофарбована в зелений колір, залишиться незмінною, перед вами – порошок-підробка.

Спосіб 3
Перевірити якість прального порошку і його упаковки можна також прямо в магазині. Для цього необхідно потрясти упаковку з порошком і потерти пальцем зовнішню сторону коробки або пакета. Якщо порошок висипається, а зображення на пачці стирається або розмазується - виробник даного продукту сумнівний і швидше за все, порошок також виявиться незадовільної якості.
Джерело: domik.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.